Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kreativne ideje: Za 50-ak kuna zid će postati ploča za pisanje

Boje za imitaciju školskog zida odličan su izbor za kuhinju ili dječju sobu, no kreativci spretnih ruku uz njih mogu pretvoriti zidove u prava mala umjetnička djela

Boje su na vodenoj bazi, a za savršene rezultate dobro je nanijeti dva ili više sloja, i to tako da se novi sloj nanosi u suprotnom smjeru od prethodnog i tek nakon što se prvi sloj potpuno osušio.

10 TISUĆA LEGIČA Kockica po kockica i eto vam funkcionalnog stola od legića

Cijena boje kreće se od 20 do 80 kuna, ovisno o količini. Postupak je vrlo jednostavan, a sve počinje od čiste površine koja će uskoro postati kreativni kutak. Rubove preko kojih ne želite nanijeti boju za imitaciju školske ploče zaštitite trakom, a ako prekrivate veću površinu, koristite valjak za nanošenje boje. Prvi sloj treba se sušiti najmanje četiri sata i tek onda se može nanijeti drugi sloj.

Foto: Promo

Svježe obojena površina trebala bi se sušiti 24 sata i onda je spremna za pisanje i crtanje kredom. Boje za imitaciju školskog zida nekad su bile dostupne samo u crnoj i tamnozelenoj boji, ali danas je izbor šarolik pa je moguće nabaviti bilo koju nijansu. Ploča za pisanje odličan je dodatak u kuhinji gdje može poslužiti kao podsjetnik za recepte ili kupovinu, a odlična je i za radnu sobu gdje svaki dan možete ispisivati obaveze i zadatke.

SVEVREMENSKI KOMAD Kraljevski užitak: Ljuljačku iz vrta preselite u dnevni boravak

Dobra je vijest i da drvo voli ove boje pa male ploče za pisanje možete napraviti na ladicama ormarića. Kredom iscrtajte ‘lažno’ uzglavlje kreveta ili jednostavno pustite da dječja mašta pretvori dom u carstvo kreativnosti.

POTRESNA ISPOVIJEST MAME: 'Moja mala kćer dobila je menstruaciju u busu, a reakcija nepoznatog dečka me šokirala'

Komentiraj, znaš da želiš!