Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krenulo uređivanje - Urbani vrtovi za urbani Zagreb!

None Foto: grad Zagreb 6

U Zagrebu pokrenuto uređivanje zelenih oaza – 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb udružili snage s prijateljima projekta Zagrebačkom pivovarom i Pevecom.

Zagreb, 26. kolovoza 2013. – Na konferenciji za novinare održanoj u restoranu „K pivovari“ predstavljen je projekt „Urbani vrtovi Zagreba“ kojim se Zagreb pridružuje trendovima mnogih svjetskih metropola. Projekt je pokrenuo dnevni list 24sata u suradnji s Radiom Kaj i Gradom Zagrebom kako bi stvorili dugo željene zelene oaze u gradu koje su namijenjene zajedničkom druženju i korisnom radu građana s ciljem proizvodnje hrane za vlastite potrebe.

Konferencijom za novinare najavljena je i prva volonterska akcija uređenja gradskog vrta Sopot tijekom koje će 12. rujna organizatori Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć prijatelja projekta Zagrebačke pivovare i Peveca urediti gradsku površinu te tako svim građanima omogućiti uzgajanje svježe hrane i uživanje u prijateljskom okupljanju. Zagrebačka pivovara podržat će uređenje zagrebačkih i hrvatskih vrtova u sklopu društveno odgovornog projekta „Pivovara moj susjed“, dok tvrtka Pevec u povodu otvaranja svog novog prodajnog centra u Novom Zagrebu želi pridonijeti lokalnoj zajednici darovanjem mnogih korisnih elemenata i sadnica

Uz uređenje vrta u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, u zelenu akciju edukacijskim radionicama uključit će se i Agronomski fakultet, a nakon cjelodnevnog napornog rada volonteri će biti nagrađeni malom vrtnom zabavom s poznatim glazbenim, likovnim i filmskim umjetnicima. 

Zajednički vrtovi postoje u mnogim svjetskim gradovima, a prošle su godine osnovani i u nekoliko hrvatskih. Kao zelene oaze u gradu idealno su mjesto za druženje i koristan rad te omogućuju uzgoj svježe hrane dostupne svakome. Osim organskog uzgoja vlastite hrane, urbani vrtovi pridonose i socijalnoj i ekološkoj dobrobiti društva te su pozitivan primjer održivog korištenja gradskim zemljištem.

Pratite nas na našoj stranici: https://www.24sata.hr/specijal/urbani-vrtovi

Komentiraj, znaš da želiš!