Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kućna ljekarna za ljetne ozljede koju treba imati

Kućna ljekarna za ljetne ozljede koju treba imati
1

Čajevi od kamilice i zeleni čaj, gel od aloe vere, ocat i gaze hitni su spasitelji u slučaju nezgode tijekom opuštajućeg godišnjeg odmora

VIDEO

Prije polaska na put, osigurajte sebe i svoju obitelj od mogućih nezgoda, uboda i bolesti na prirodan način. U nesseser ili posebnu kutiju obvezno ponesite aloe vera gel za opekline ili smirivanje nadražene kože, jabučni ocat, čaj od kamilice, mente i zeleni čaj, flastere, zavoje i gaze te tablete za snižavanje temperature. To su osnovni preparati koji vam mogu poslužiti u svim nezgodnim slučajevima. Primjerice, nakon uboda pčele ili ose, potrebno je odstraniti rilo pritišćući ga u stranu noktom palca te istisnuti otrov. Potom na mjesto uboda što prije nanesite ocat natopljen na gazu. Ponovite po potrebi. Učinkovit je i sok od luka ili limuna, gel od aloe vere ili led.

KRPELJ SE LAKŠE VADI UZ MALO VAZELINA
Kožu pokrijte na mjestima gdje bi moglo biti krpelja. Ako vas ipak ugrize, možete ga odstraniti tako da ga pokrijete kuhinjskim uljem ili vazelinom. Potom ga nježno izvadite pincetom. No ako se pojavi crvenilo ili kružni osip ili imate simptome kao u gripe ili bolove u zglobovima, potražite pomoć liječnika jer to može biti ozbiljna infekcija. Nemojte čekati da se “smiri”.

ČEŠNJAK ODBIJA KUKCE I UGRIZE
Kod uboda pčele ili ugriza mrava, rastopite sodu bikarbonu u malo vode i nanesite na bolno područje pomoću gaze. Aromaterapeuti savjetuju da kod svih vrsta uboda kapate po kap lavandina i čajevčeva ulja svakih sat vremena. No kukci će vas ipak manje napadati ako svakodnevno jedete češnjak i uzimate dodatak vitamina B1 i cinka, pokazala su liječnička istraživanja.

RUŽINE LATICE SMIRUJU OPEČENA PODRUČJA
U Grčkoj se ljudi već stoljećima od sunčevih opeklina liječe pomoću ružinih latica. Namočite ih na pola sata u ocat, blago ocijedite i nanesite latice na kožu. Ocat će rashladiti upaljenu kožu, a ružine latice je umiriti. Nikako ne treba guliti spaljenu kožu ili bušiti mjehuriće.

GEL OD ALOE VERE I HIDRATANTNE KREME ZA OPEKLINE
Kožu blago “izgorjelu” na suncu možete umiriti pomoću kukuruznog brašna. Nanesite ga na opečena područja i ostavite da stoji koliko god možete. I kod većih i kod manjih opeklina kožu je važno vlažiti pomoću hidratantnih krema i obvezno mazati gelom od aloe vere te se hladiti oblozima.

PASTA OD ASPIRINA UBLAŽAVA SVRBEŽ
Nakon uboda insekata osjećaj pečenja na bolnome mjestu ublažit će kap ulja peperminta. Također, upalu možete smanjiti i trljanjem leda na upaljenom području. Kod uboda pčele pomaže i pasta od aspirina. Zgnječite jedan ili dva aspirina i pomiješajte s malo vode. To će zaustaviti svrbež.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith