Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kućne biljke obožavaju koru od banane, ustajalo pivo, mlijeko

None Foto: Dreamstime

Biljke dobro reagiraju ako pri čišćenju u vodu dodate manju količinu nemasnog mlijeka. Tom mješavinom operite pojedinačno svaki list s obje strane, pažljivo da ga ne oštetite

Čišćenje listova od prašine iziskuje posebnu pozornost jer različiti tipovi biljaka različito reagiraju na određene metode. Nećete pogriješiti ako što češće poprskate biljke raspršivačem - idealno kišnicom ili destiliranom vodom.

Kemikalije iz vodovoda uglavnom nisu dobre za biljke, pogotovo za mlade. Za biljke s mekanim listovima (bršljan, filodendron i geranije) poprskajte vodu po lišću triput na tjedan, obvezno i s donje strane listova. 

POGLEDAJTE VIDEO o obitelji koja je dvorište pretvorila u bajku:

Biljke s dlakavim listovima čiste se pamučnim krpicama namočenima u kišnicu ili destiliranu vodu, a može se koristiti i izuzetno mekana četkica. Pri četkanju stavite dlan ispod lista kako biste izbjegli oštećivanje. Veće listove bez dlačica možete povremeno oprati spužvom. Pritom prođite spužvom i preko ostalih dijelova biljke kako biste je oslobodili od eventualnih nametnika. 

LJEPOTA JEDNOSTAVNOSTI Modni trikovi: Top 10 načina kako nositi običnu bijelu majicu

A možete ih brisati i korom od banana. Zbog aminokiselina koje potiču rast takvo čišćenje je biljkama svojevrsni kozmetički tretman s hranjivom kremom. Biljke se hrane i preko korijena, pa će oživjeti zalijevate li je vodom u koju ste dodali malo mineralne vode, vrećice čaja ili taloga od kave, a “obožavaju” i ustajalo pivo. Otopinom vode i piva 1:1 možete ih prati, ali i zalijevati. 

Biljke dobro reagiraju ako pri čišćenju u vodu dodate manju količinu nemasnog mlijeka. Tom mješavinom operite pojedinačno svaki list s obje strane. Voda s mlijekom listovima će dati blistavi sjaj i istodobno otjerati nametnike. Mlijeko mora biti nemasno jer u suprotnom začepljuje pore listova.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (2)
  • Ja to sa pivom ocistim bez 1:1 samo pivo i presijava se cvijece 😀

    23. 11. 2019,   17:18
  • biljke i pivo nevjerovatno

    23. 11. 2019,   19:44