Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kuhao je za Oprah Winfrey, a sada otvara vlastiti restoran

U restoranu želim kuhati 'po starinski', želim naložiti pravu vatru s drvima i onda na tome spremati jela. Veselim se što ću biti dio šarolike gastronomske ponude u Raleighu, rekao je Gilbert

Kenny Gilbert, osobni kuhar Oprah Winfrey, planira otvoriti restoran u Raleighu u Sjevernoj Karolini u SAD-u.

Nazvat će ga Cut & Gather, a na jelovniku će biti specijaliteta južnjačke kuhinje, koja se bazira na roštilju i morskim plodovima. Restoran će otvoriti početkom 2020. godine.

Kenny inače za Oprah kuha specijalno naručena blagdanska jela.

VAŠ RESTART Kako se opuštaju: Raku treba meditacija, Lavu kratki odmor

- U restoranu želim kuhati 'po starinski', želim naložiti pravu vatru s drvima i onda na tome spremati jela. Veselim se što ću biti dio šarolike gastronomske ponude u ovom gradu - rekao je Gilbert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli food less travelled (@food_less_travelled__)

Kenny Gilbert inače je bio jedan od natjecatelja kulinarskog showa "Top Chef", kuhao je za svjetske lidere i pojavio se u niz kulinarskih showova kasnije. 

- Oduševljen sam što ću ovdje pustiti korijenje i dodati svoje iskustvo i strast u ponovno oživljenu južnjačku kuhinju - ispričao je Gilbert u svom izvješću. 

Posluživat će ručak, večeru i vikendom brunch, a meni će se bazirati na roštilju, morskoj hrani, grillanom mesu i južnjačkim prilozima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kenny Gilbert (@chefkennyg)

Gilbert je pohađao Kulinarski institut Pennsylvania i kuhao u kulinarskim resortima poput Ritz-Carltona na Floridi, Sea Islanda u Georgiji i Inn at Lost Creek u Tellurideu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RALtoday (@raltoday)

Kuhati je naučio od majke i oca, a ljubav prema južnjačkoj kuhinji gaji od djetinjstva. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentiraj, znaš da želiš!