Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujica Mary Jane okotila je rekordno leglo s čak 21 psićem

None Foto: IOM Newspapers / SWNS / SWNS / Profimedia

Nažalost, šest je mrtvorođenih štenaca, a jedno je umrlo nakon okota, 20. studenog pa novopećena mama, mješanka MJ, sad ima 14 mališana koje sad treba čuvati i hraniti svaka dva sata

Kujica Marry Jane s otoka Man u Velikoj Britaniji mogla bi postaviti novi svjetski rekord nakon što je prirodnim putem okotila zapanjujuće leglo s 21 štencem. No preživjelo ih je 14 jer se šest rodilo mrtvo, a jedan je uginuo odmah nakon okota. 

Marry Jane (ili MJ) križanac je dobermana i američkog buldoga, a s ovim je golemim leglom ponosnu učinila vlasnicu Joanne Hine kojoj je veterinar prije nekoliko mjeseci rekao da će njen kućni ljubimac okotiti leglo od šest do osam štenaca, ali kako se termin MJ bližio, vidjelo se da će broj štenaca biti mnogo veći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Štenci su rođeni prirodno pa bi ovaj okot mogao postati novi svjetski rekord - naime Guinnessov svjetski rekord za najveće leglo leglo već pune 24 godine drži kuja napuljskog mastifa Tia iz Cambridgeshirea. Tia je isto okotila 21 psića, ali je ona svoje štence dobila carskim rezom, dok je leglo MJ na svijet došlo prirodnim putem.

486298587 | Autor: IOM Newspapers / SWNS / SWNS / Profimedia Foto: IOM Newspapers / SWNS / SWNS / Profimedia

NAKON 8. GODINE Karolina ne čuje, ne vidi i jedva hoda, no svejedno nalazi radost

- Kad mi je veterinar rekao da će vjerojatno biti više psića, a ne samo šest do osam, mislila sam "Nema šanse, pa gdje ćemo s njima!" - prisjetila se vlasnica Joanne koja ne krije kako je ponosna na novopečenu mamu.

-  MJ je sve praktički sama odradila, uz nju su bile sestre Annie i Ruth iz Jane Callow Veterinarske klinike ali nije trebala mnogo asistencije - priča vlasnica.

A kako MJ ima 'samo' devet bradavica, hranjenje bočicama svaka dva sata je 'timski napor' ukućana. 

- Nažalost, šest je mrtvorođenih štenaca, a jedno je umrlo nakon okota, 20. studenog. Dakle, nova mama ima 14 mališana koje sad treba čuvati i hraniti - rekla je za Metro.

SVI ZADOVOLJNI Majka otkrila odličan trik kako da djeca ne 'žicaju' po trgovini

Preostalih 14 štenaca imena je dobilo po čokoladicama, za koje Joanne kaže da odlično opisuju njihove osobnosti. Joanne inače trenutno i spava u kuhinji pored krevetića koji je napravila za 14 beba i njihovu mamu. Većina psića ostat će u ovoj obitelji, a u hranjenju svaka dva sata vlasnici pomažu otac, brat i obiteljski prijatelj. 

Svi se nadaju da bi iduće leglo MJ moglo biti još veće od ovog.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (7)