Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kulinarske tajne na kojima će zavidjeti cijeli kvart

Kulinarske tajne na kojima će zavidjeti cijeli kvart
1

Bistra pileća juha često je pravi kulinarski pothvat, osobito mlađim kućanicama, no isperu li meso za juhu mlazom vruće vode bit će bistra

VIDEO

Čak i u pripremi jednostavnih jela, poput pečenih jetrica s češnjakom, pileće juhe ili pohanih odrezaka, treba slijediti neka pravila. Ako ste preskočili samo jedno, nezaboravno jelo u kojem ste uživali u gostima teško ćete ponoviti u svojoj kuhinji jer se “velike” kulinarske tajne kriju u detaljima. Tako se jetrica prije pečenja guli jer je tanka opna koja prekriva njezin gornji dio glavni krivac za savijanje mesa tijekom pečenja. Zbog nje se jetrica ni ne peče ravnomjerno. Također, pržite li jetra dulje od dvije minute, bit će žilava i suha, pa je bitno narezati ih na što tanje komade. Bistra pileća juha često je pravi kulinarski pothvat, osobito mlađim kućanicama, no isperu li meso za juhu mlazom vruće vode, juha neće postati mutna. Bitno je i ,nakon što juha prokuha, smanjiti temperaturu te ukloniti površinski sloj masnoće i pjene. Još jedna od naoko laganih kulinarskih vještina je i pohanje mesa.
Uz savršenu temperaturu ulja (čuje se  “cvrčanje”), ključno je spriječiti i odvajanje smjese za paniranje. Uvaljate li odrezak dvaput u brašno i jaja, a tek potom u krušne mrvice, smjesa za paniranje neće se odvojiti.
>>>Otapanjem smrznute piletine u hladnoj vodi spriječit ćete da se meso izvana otopi, a iznuta ostane smrznuto. Potopite cijelo pakiranje u vodu i mijenjajte je svakih pola sata dok se meso ne odmrzne
>>>Omjer šalica riže - dvije šalice vode spriječit će da rižoto postane vodenast. Također, ostavite li ga da odstoji barem 10 minuta nakon kuhanja, riža će upiti suvišnu tekućinu jer će zrna nabubriti.
>>>Mekan, sočan i ravnomjerno pečen biskvit dobit ćete tako da usred pečenja okrenete kalup s biskvitom za 180 stupnjeva. Također izbjegavajte često i nepotrebno otvaranje pećnice kako biste spriječili njezino rashlađivanje.
>>>Želite li krtu svinjetinu pretvoriti u sočan odrezak “na lovački”, večer prije potopite je u slanoj vodi u koju ste dodali malo limunova soka, papra u zrnu, senfa, češnjaka, začine po želji te decilitar piva. Poklopite folijom i ostavite u hladnjaku. Izvadite ga neposredno prije pripreme.
>>>Jela poput gulaša i paprikaša, koja se kuhaju na laganoj vatri nekoliko sati, pojačavaju okus jakih začina poput češnjaka i bosiljka, pa njih treba dodati u zadnjem satu kuhanja.
>>>Kako biste spriječili da začini nadvladaju okus jela s roštilja, osobito delikatnog ribljeg mesa, poput pastrve i lososa, začinsko bilje svežite u metlicu, koju potom umačite u maslinovo ulje te njome nekoliko puta prelazite preko mesa tijekom pečenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara