Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Kultne torbe modnih ikona: Od Jane Birkin do Lane Del Rey

Kultne torbe modnih ikona: Od Jane Birkin do Lane Del Rey
7

Nakon modne ikone Alexe Chung, i pjevačica Lana Del Rey je postala IT djevojka Mulberryjevih kožnatih ljepotica, čije cijene dosežu vrtoglave cifre od 7335 kuna

VIDEO

Što žena mora učiniti da se prema njoj nazove torbica? Ali ne bilo kakva, nego statusni simbol za koji bi trendseterice mjesecima jele krumpire s maslacem samo da je mogu prošetati na špici. 

Mora biti hrabra, lijepa, pametna, jednom riječju - diva. U modnom carstvu Diora, Chanela, Hermèsa... važno se zvati Diana, Grace, Jane ili Coco jer rijetke su žene koje su toliko fascinirale najmoćnije modne kuće da prema njima nazovu IT torbe. 

Ulaznicu za vječnu modnu slavu teško je osvojiti, ali kružoku ikona kojima je to pošlo za rukom pridružila se i Lana Del Rey, nova muza modne kuće Mulberry. Naslijedila je Alexu Chung, model i televizijsku voditeljicu čije ime krasi nekoliko remek-djela od najfinije kože.

 Od klasičnog modela u boji hrasta s mjedenim ručkama do leopardova uzorka i najnovije, vintage Alexe, nadahnute zlatnim dobom davnih putnika - sve torbe su nadahnute Alexinim urbanim, londonskim chic stilom. Cijena - prava sitnica, od 5600 kuna. A što se zbiva kad se moderno sudari s nostalgičnim retrom? Iz Mulberryjeve tvornice izlazi Del Rey - bezvremensko umjetničko djelo nadahnuto glamuroznom pjevačicom. Torba dolazi u nojevo bijeloj, jelenje smeđoj, crnoj, boji petroleja i vina, a cijena iznosi od 7335 kn. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sviđa mi se dizajn koji je savršen spoj stare holivudske škole i modernog trenda - komentirala je Lana otkrivajući kako joj je prestižni brend iskazao veliku čast.

Torbica mijenja ime

Nakon što su objavljene fotografije J. Kennedy Onassis s torbom Gucci Constance preko ramena, svi su je htjeli u svojem ormaru. Zbog toga su torbu preimenovali u Jackie O.

Legenda o birkinici

Kad su glumici Jane Birkin poispadale stvari iz Hermèsove torbe Kelly (nazvanoj prema princezi Grace), na njezinu je adresu stigla nova, poboljšana verzija. 

Neodoljiv trend damskih torbica

Dizajneri za proljeće najavljuju sofisticirane modele u nježnim, pastelnim bojama. Kombinacija plave na krem-podlozi po uzoru na slavnu birkinicu stoji 379 kn u Peek&Cloppenburgu. Za ružičastu Ann Christine s kratkim ručkama izdvojit ćete 199 kn, a damski bijeli model sa zlatnim lancem u Accessorizeu stoji 389 kuna.

Što se krije iza torbe

Pariška kuća Hermès odabrala je princezu Grace od Monaka i prema njoj nazvala sofisticirani model iz 1930. Kelly ju je koristila da sakrije trudnički trbuh od paparazza. Stoji do gotovo dva milijuna kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje