Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kupaći kostimi kroz povijest: Izrađivali su ih čak i od vune...

Kako je vrijeme prolazilo, kupaći kostimi postajali su sve manji, a žene sve samouvjerenije. Više ih nije bilo briga što drugi misle, već su prioritet dale tome da se osjećaju ugodno u svojoj koži

Teško je zamisliti da su prije stotinjak godina, po paklenim vrućinama, žene imale teške vunene jednodijelne kupaće kostime - i bile su sretne. Kada se takav kostim namočio, bio je još teži i dugo se sušio. Nije bilo neuobičajeno vidjeti žene koje uz takav kostim nose dokoljenice pa čak i cipele. Bilo je to 20-ih godina prošlog stoljeća.

Desetak godina kasnije pojavili su se rastezljivi materijali koji su oduševili pripadnice ljepšeg spola jer su fino prianjali uz tijelo i naglašavali ono ženstveno na njima.

Prvi bikini predstavljen je javnosti 1946. godine. To što se vidi malo trbuha neke je oduševljavalo, druge sablažnjavalo. Gaćice su tada bile vrlo duboke tako da nisu otkrivale puno toga, nije se vidio čak niti pupak. 

Od tada do danas modeli su postajali sve manji i tanji.

Pogledajte video s originalnim fotografijama kupaćih kostima kroz povijest:

I ovdje možete vidjeti kako su postali sve manji i tanji:

Komentari (102)
  • Od svega mi je ipak najveći cirkus ovaj sa kraja 80-tih i početka 90-tih sa ovim gaćama navučenim skoro do ramena!!!😂😂😂😂😂

    24. 6. 2017,   15:51
  • Nije bilo neuobičajeno vidjeti žene koje uz takav kostim nose dokoljenice ,pa čak i cipele.....onda se moglo s plaže drito u grad:-))

    24. 6. 2017,   12:32
  • Ako je tijelo odnosno vlasnica kupaćeg dobro građena, kupaći je najmanji problem..takve mogu na sebe staviti što hoće dok ostale moraju posezati za modelima koji stanjuju, stišću, suzuju, ističu ono dobro na njima i tako..mada nema spasa od onog što nam je priroda dala, na plaži nema foliranja.

    24. 6. 2017,   14:28