Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kupila je sve cipele u trgovini pa ih darovala siromašnoj djeci

Pitala sam prodavačicu 'Koliko bi koštalo da kupim sve?' Sljedeće što znam je da me nazvao regionalni menadžer trgovine i pitao jesam li bila ozbiljna, priča majka troje djece iz SAD-a

Odvjetnica i majka troje iz Arkansasa Carrie Jernigan kupila je sve cipele, gotovo 1500 pari, iz trgovine Payless ShoeSource koja je bila pred zatvaranjem, kako bi ih donirala djeci koja žive vrlo skromno.

Na tu se velikodušnu donaciju Carrie odlučila nakon što je jedan dan svoju djecu odvela u kupovinu, a najstarija kći Harper ju zamolila da kupi i jedan par za njenu kolegicu iz razreda čiji roditelji ne zarađuju mnogo.

Objavljuje Carrie JerniganPetak, 5. srpnja 2019.

- Ona ima golemo srce, a ove se godine čak kući vratila bez godišnjaka jer ga netko iz njenog razreda nije dobio - ispričala je Carrie o svojoj kćerki Harper i objasnila kako je došlo do kupnje tisuću i petsto pari cipela:

- U šali sam upitala prodavačicu 'Koliko bi koštalo da kupim sve ovo što vam je ostalo ovdje?' Sljedeće što znam je da me nazvao regionalni menadžer trgovine i pitao jesam li bila ozbiljna - priča Carrie. 

Dreamstime SKRIVENA ČAROLIJA Znakovi koji pokazuju da vaše dijete možda ima magične moći

Premda nije otkrila koliko je platila za cipele, rekla je da je na kraju 'sklopila dogovor za ostatak', pa je odmah prvi dan doma otišla sa 400 pari. Sljedećeg je dana sa svojom djecom došla u veliku kupnju, kad su je prodavačice u trgovini obavijestile da je stigla još jedna isporuka, pa je uzela još stotine pari cipela.

*UPDATE* First, let me say this response has been amazing. What I learned is that lots of towns, churches and...

Objavljuje Carrie JerniganPonedjeljak, 22. srpnja 2019.

Djeca su joj, kaže, odmah rekla da ih mora kupiti.

- 12 sati, 95 velikih kutija, ogromna prikolica i otprilike 1500 pari cipela kasnije, moje troje uzbuđene djece moralo otkupiti trgovinu - prisjetila se Carrie, koja sada preko školskog odbora u kojem volontira pokušava djeci podijeliti sve cipele prije početka novog školskog semestra.

- Često sam po raznim školama, a tamo gdje ja živim imamo vrlo visoku stopu siromaštva - Ispričala je odvjetnica za Daily Mail, i dodala kako će joj vjerojatno trebati pomoć volontera da sve podijeli na vrijeme.

VARAŽDIN Diplomu napravio na računalu, u školi je radio čak 26 godina

- Imamo sve brojeve cipela, od sićušnih za bebe do muškog broja 42 i ženskog 40 - kaže Carrie, koju su od objave priče kontaktirale stotine ljudi spremnih da joj pomognu, ali i onih koji pomoć trebaju.

Zato je otvorila i profil na stranici GoFundMe kako bi, kaže, osigurala da što više djece dobije nove cipele čim opet krenu u školu.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Komentari (14)
  • Njezin postupak je predivan ali mi je upadljivije kako je njezina kcer (klinka) sama od sebe zamolila za par cipela za drugu siromasniju klinku- e TO je vrijednost - kad dijete samo od sebe potakne nesto- cestitke na odgoju - 👍

    31. 7. 2019,   21:25
  • Predivno!

    31. 7. 2019,   21:16
  • Divno ali-nek ti ne zna ljevica šta ti čini desnica, tako i to. Učinite dobro dijelo al nemojte se hvalisat okolo, to je tek plemenito!

    31. 7. 2019,   23:08