Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Kupka od morske soli potiče mršavljenje i uklanja celulit

Kupka od morske soli potiče mršavljenje i uklanja celulit
1

Morska sol liječi kožna oboljenja, potiče izlučivanje tekućine i filtrira štetne tvari iz organizma. Poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, a pomaže i kod upalnih procesa

VIDEO

Da morska sol, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva poznato je od davnina. Tako su još u antici Hipokrat i Herodot preporučivali kupke u morskoj vodi kod različitih zdravstvenih poteškoća, posebno kod reume i išijasa te kožnih oboljenja, primjerice, upala i rana.

Morska je sol neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina. Pritom sol iz Mrtvog mora sadrži i vrlo visoki postotak magnezija, važnog minerala kad je riječ o ljepoti i zdravlju (u jednoj litri soli ima ga čak 40 grama).
Morska sol ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija.

Zbog svojih sastojaka morska sol potiče izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje jača, glatka, čvršća, mekša i zdravija. Minerali iz soli vežu se uz stanice kože pa ona postaje sjajnija i baršunasta. Iz istih razloga, kupke s morskom soli potiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita te regeneriranja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni i antiaging učinak. Isto tako, potiču izmjenu tvari i čišćenje toksina iz jetre, bubrega i kože.

K tome, morska sol djeluje blagotvorno i na upalne procese. Budući da poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, morska sol omekšava grubu i ispucanu kožu na rukama, laktovima i stopalima. Kupka od morske soli ima višestruki pozitivan učinak ne samo na kožu, nego i na ljudski organizam u cjelini. Općenito, topla kupka potiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne tvari iz organizma. Stoga se kupke s morskom soli preporučuju kod mnogih stanja, posebice kod artritisa, artroze, neuroze, stresa, bronhitisa, astme i psorijaze.

No one nisu samo melem za tijelo, nego pozitivno djeluju i na naš duh: osvježavaju psihički i fizički, potiču pozitivne osjećaje, posebno zahvaljujući visokom postotku magnezija koji djeluje protiv stresa, piše portal trećadob.com.

Napravite kupku kod kuće i opustite se

Kupka od morske soli preporučuje se jednom tjedno. Za učinkovitu kupku otopite od 300 do 500 grama morske soli u vrućoj vodi. Polako dodajte hladnu vodu, tako da postignete optimalnu temperaturu (od 35 do 37°C). Provedite u kadi od 20 do 30 minuta. Nemojte zapostaviti kožu lica. Uzmite ručnik, namočite ga u slanoj vodi i stavite na lice. Nakon kupke provedite još oko 30 minuta u miru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa