Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Lagani trikovi pomoći će vam očuvati omiljeni stari par cipela

Lagani trikovi pomoći će vam očuvati omiljeni stari par cipela

Za čišćenje mrlja od vina i kave napravite otopinu za čišćenje od dvije šalice tople vode, jedne žlicu deterdženta za pranje posuđa i jednu žlicu bijelog octa i sve zajedno promiješajte

VIDEO

Mrlje od vina ili kave

Vino i kava jedne su od najčešćih tvrdokornih mrlja na obući, ali svejedno ih se možete lako riješiti.

Za početak lagano pobrišite mrlju kuhinjskim papirnatim ručnicima da upijete što je više moguće tekućine, a zatim unutrašnjost cipela napunite novinama kako bi zadržale oblik dok se suše. Mrlju nikako nemojte trljati, jer bi ju to moglo proširiti.

Zatim pripremite otopinu za čišćenje od dvije šalice tople vode, jedne žlice deterdženta za pranje posuđa i jedne žlice bijelog octa i sve zajedno promiješajte.

Obuća od taloga kave? Da, to postoji i uopće ne izgleda loše
Obuća od taloga kave? Da, to postoji i uopće ne izgleda loše

Uzmite čistu spužvu, umočite je u otopinu deterdženta i octa i natopite dio gdje je nastala mrlja. Isperite spužvu, dodajte još otopine i ponovite postupak još nekoliko puta preko mrlje.

Nakon toga uzmite bijelu platnenu krpu koja je navlažena vodom i prebrišite mrlju. Čistite to područje dok mrlja ne nestane u potpunosti. Za kraj, prebrišite mrlju suhom bijelom krpom kako bi upila vlagu. Postupak je gotov te svoje cipele stavite u dobro prozračen prostor i bez prašine.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi postolara za čišćenje cipela):

Pokretanje videa...

01:49

Riješite se prljavštine, krhotina i mrlja na kožnim cipelama

Čišćenje kožnih cipela nije jednostavno jer metoda čišćenja ovisi o vrsti kože, ali ako su vam potrebni brzi i jednostavni rezultati, iskušajte kod kuće sljedeću tehniku.

Pomiješajte blagi sapun, poput sapuna za lice ili vrlo blagog deterdženta za odjeću, s vodom u omjeru 1:8. Najbolje je koristiti flaširanu ili destiliranu vodu ako je ikako moguće.

Otopinu raspršivačem nanesite na bijelu platnenu krpu ili čistu spužvu. Nikada ne prskajte izravno na kožnu cipelu. Zatim nježno obrišite mrlju.

Ova metoda čišćenja bi trebala pomoći u otapanju prljavštine, nečistoća i eventualnih mrlja. Ostavite da se cipele prirodno osuše, a kada se osuše, očistite cipele još jednom kako biste bili sigurni da na materijalu nije ostalo prljavštine. Cipele bi odmah trebale biti svjetlije i čišće.

Buduća mladenka odbila nositi zaručnički prsten jer je premali
Buduća mladenka odbila nositi zaručnički prsten jer je premali

Očistite prljave potplate

Čišćenje đona cipele vrlo je jednostavno. Za cipele i tenisice s bijelim potplatom napravite otopinu od vode i sode bikarbone u jednakom omjeru. Miješajte dok ne dobijete mekanu pastu.

Zatim umočite četkicu za zube u prethodno napravljenu pastu i nanesite ju na đonove cipela, nježno ih trljajući. Čestice sode bikarbone nježno će ukloniti sve prljavštine i nečistoće. Kada završite, uzmite mokru krpu i obrišite ostatke paste.

Oživite čizme od ovčje kože

Čizme od ovčje kože vrlo su popularne u zimskim mjesecima, ali to je i doba godine kada se one najviše zaprljaju.

Da biste uklonili nečistoću ili blato koje se osušilo na materijalu, lagano iščetkajte mrlje četkom za nokte sve dok ih ne uklonite.

Ako je mrlja ostavila trag, po njemu prođite bijelom gumicom za brisanje i obrišite to područje čistom vlažnom krpom, a zatim ostavite da se osuši.

Izlizane pete

Popravak peta kod kuće je teži, ali postoji nekoliko savjeta koje možete primijeniti kako biste spriječili moguće probleme s petom, a ujedno i produžili životni vijek cipela.

Jedan od načina za očuvanje peta je stavljanje gumenih nastavaka na njih. Oni će zaštititi pete od brzog trošenja.

Također možete nabaviti prozirne štitnike za pete koji su posebno korisni ako preferirate gradske šetnje. Njih uvijek možete ukloniti nakon što stignete na posao ili neku zabavu, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku