Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Lako i brzo skidajte kile udišući arome ovih fantastičnih biljaka

Lako i brzo skidajte kile udišući arome ovih fantastičnih biljaka

Sami napravite mali inhalator koji uvijek možete imati u torbici ili džepu, a pomoći će vam kod mršavljenja. U tamnu bočicu stavite žličicu morske soli. To je osnova za ovaj aromaterapijski pripravak

VIDEO

Debljina sa sobom nosi brojne zdravstvene rizike i komplikacije, pa je od neopisive važnosti voditi računa o kilogramima, prehrani i dovoljnom kretanju. Jasno je da je u prvom redu najvažnije promijeniti prehrambene navike te povećati potrošnju kalorija nekim oblikom tjelesne aktivnosti. To je najjednostavnija formula na kojoj se sve bazira.

Odlučite li se uhvatiti u koštac s kilogramima, osim snažne volje i discipline trebat će vam i prirodni pripravci, dragocjeni pomagači koji će vam pomoći na putu mršavljenja.

Čajevi će vam morati biti sastavni dio dana u onom periodu u kojem budete regulirali svoju tjelesnu težinu i skidali kilograme. Pijte stoga čaj od cimeta koji će vam regulirati šećer u krvi (a time i potrebu za hranom).

Spravit ćete ga tako da u 2,5 decilitra kipuće vode ubacite žličicu mljevenog cimeta i jedan štapić cimeta te pustite da sve odstoji 15 minuta. Pijte ovakav čaj dva puta na dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Napravite kod kuće pripravke koji pomažu u borbi protiv raka
Napravite kod kuće pripravke koji pomažu u borbi protiv raka

Možete si pripremiti i čaj koji je kombinacija zelenog čaja i đumbira. Žličicu zelenog čaja i komadić đumbira koji ste prethodno nasjeckali prelijte s 2,5 decilitra kipuće vode, pustite da odstoji i pijte jednu do dvije šalice na dan, na prazan želudac. Zeleni čaj služi zato da vam ubrza metabolizam, a đumbir će poboljšati i regulirati probavu, što je također bitno u periodima mršavljenja.

Jednostavan i efikasan je i napitak od limuna i crnog papra. Jednostavno iscijedite limun u čašu vode i stavite u njega prstohvat do dva crnog papra koji u sebi ima piperin, sastojak koji reducira masnoće u organizmu. Limun će dodatno pomoći s regulacijom probave.

Nemojte zaboraviti da i svakodnevni stres može biti uzrok nakupljanja kilograma. Kad smo pod stresom iz nadbubrežne žlijezde oslobađa se hormon kortizol i njegova razina je povišena. To rezultira povećanjem apetita i žudnjom za hranom koja je puna masti i ugljikohidrata.

Kortizol također šalje signal masnim stanicama da što više čuvaju masno tkivo kao rezervu energije. Stoga prekomjernoj razini kortizola možemo doskočiti opuštanjem. U tome će nam pomagači opet biti čajevi, pa zato, kako biste se opustili i smirili, svakodnevno pijte čajeve od kadulje ili matičnjaka. 

Svakako pokušajte i sa sljedeće dvije metode – voda od ružinih latica pomoći će vam da se riješite viška tekućine u organizmu, a inhaliranje mješavinom eteričnih ulja smanjit će apetit i želju za hranom:

Voda s ružinim laticama

Ruže nisu samo oku ugodne, nego će kod regulacije kilograma njihove mirisne latice biti vaš saveznik. Naberite punu šaku ružinih latica, ali budite pritom sigurni da cvijeće nije ničim prethodno špricano i tretirano. Stavite u posudu latice i prelijte ih s otprilike jednom do dvije šalice destilirane vode (latice moraju biti pokrivene vodom).

Kuhajte na laganoj vatri dok boja iz ružinih latica ne izblijedi, otprilike 15 do 20 minuta. Procijedite i spremite u hladnjak (može tako stajati šest dana). Pijte ujutro pola šalice na prazan želudac. Ruža ima ulogu blagog diuretika, a ovaj napitak će vam pomoći da se riješite viška tekućine u organizmu.

Deset moćnih prirodnih lijekova koje možete napraviti kod kuće
Deset moćnih prirodnih lijekova koje možete napraviti kod kuće

Aromaterapijski pripravak za skidanje kila inhalacijom

Sami možete napraviti mali inhalator koji uvijek možete imati u torbici ili džepu, a bit će vam od velike pomoći u procesu mršavljenja. U malu tamnu bočicu stavite žličicu morske soli. To je osnova za ovaj aromaterapijski pripravak.

Sljedeći korak ovisi o tomu koje arome i note više preferirate. U prvoj varijanti možete složiti citrusnu kombinaciju svog inhalatora. Ako se odlučite za nju, ukapajte u sol 30 kapi eteričnog ulja grejpa, 4 kapi eteričnog ulja limuna i 1 kap eteričnog ulja ylan ylang.

U drugoj varijanti možete složiti pepermint kombinaciju, ukapavajući 20 kapi eteričnog ulja metvice, 10 kapi eteričnog ulja bergamota, 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa i 1 kap eteričnog ulja ylang ylang.

Treća varijanta je aroma začinskog bilja, pa u sol ukapajte 15 kapi eteričnog ulja bosiljka, 15 kapi eteričnog ulja mažurana, 1 kap eteričnog ulja origana I 1 kap eteričnog ulja timijana.

Za koju god varijantu da se odlučite važno je znati da će sve imati ono djelovanje koje vama treba, a to je smanjenje apetita i potrebe za hranom.

Dakle, inhalirajte se mirisima iz bočice prije jela ili kad vas obuzme potreba za hranom, tako da udahnete miris tri puta polako i potom napravite pauzu. Tu proceduru ponovite tri puta.

U prodaji je nova knjiga s još 200 moćnih lijekova

Ovi savjeti i recepti za pripravke dio su nove knjige u izdanju 24sata “Biljni pripravci za zdravlje cijele obitelji". U njoj ćete pronaći više od 200 recepata za brojne bolesti i stanja. U prodaji je na svim kioscima po cijeni od 49,90 kuna. Ilustrirana je fotografijama prirodnih lijekova i biljaka te donosi recepte za pripravke koje možete raditi sami kod kuće.

KRALJEVSKI BIOGRAF OTKRIO: 'Charles je neutješno plakao i htio odgoditi vjenčanje. Nikad nije htio Dianu, nije je volio'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima