Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Last-minute ideje za Halloween - nasmijte se uz 'strašna' jela

Last-minute ideje za Halloween - nasmijte se uz 'strašna' jela
1

Razveselite klince brzim čudovišnim zalogajima i desertima za koje ne treba puno sastojaka, a obradovat će im se i odrasli fanovi 'strašne' Noći vještica

VIDEO

Ako još ne znate što pripremiti za večerašnji party ili druženje uz horore, donosimo jednostavne i brze recepte koji će učiniti večer slađom i strašnijom.

Izrezbarite li bundevu, svakako sačuvajte njezinu sočnu unutrašnjost za raskošne delicije. No prigodni ukras za Halloween nije samo kora bundeve - to može biti i sama hrana. Hit na Pinterestu su mini “bundevice” od paprike koje možete lako izrezbariti nožićem i napuniti slasnim nadjevom. Bundevu može oponašati i izrezbareni sir na pljeskavici. A napravite li na očišćenom kuhanom jajetu tri udubine, nalikovat će na preslatkog duha, a mini pizze možete ukrasiti “paukom” od crnih maslina.

Glavu i trup glumit će polovice maslina, a za nožice narežite masline na trakice. Hrenovke i kobasice možete omotati tijestom poput mumija, a od muffina i cupcakesa možete napraviti mnoštvo slatkih varijanti strašnih poslastica. Ispecite muffine, nadjenite ih kremom i ukrasite naopako postavljenim kornetom koji odlično glumi tuljak vještičjeg šešira. A za strašni napitak tu je trendi crna limunada, kojoj će boju dati aktivni ugljen. A ako niste ljubitelj limunade, umiješajte ga u omiljeno piće.

Želite li zdravu voćnu poslasticu, ogulite mandarine i u sredinu nabodite komadić stabljike celera. Mandarine će posložene na pladnju djelovati kao mini bundeve s peteljkom. Neoguljenim mandarinama možete iscrtati trokutaste oči i zube crnim markerom. I koricu naranče možete izrezbariti i napuniti je, primjerice, bobičastim voćem, a bilo koju svjetliju tortu možete oslikati čokoladnim preljevom u obliku paukove mreže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čudovišni sendviči 

Sastojci: 2 žemlje, 2 pljeskavice, 2 kriške topljivog sira, veliki kiseli krastavac, rajčica, 4 masline punjene paprikom, kečap, majoneza

Priprema: Ispecite pljeskavice i raspolovite žemlje uzdužno. Donje polovice premažite majonezom i posložite ploške rajčice. Dodajte pljeskavicu i ploške krastavca tako da vise iz sendviča kao na slici. Narežite sir u oblik zubiju s jedne strane i stavite da viri s prednje strane sendviča. Prelijte kečapom, poklopite i na vrh zabodite po dvije masline na čačkalicama.

Strašna salata

Sastojci: crvena i žuta paprika, salata, maslinovo ulje i ocat

Priprema: Izrezbarite paprike, napunite ih salatom po želji i začinite prije posluživanja. Izrezbarene paprike možete puniti i nadjevima poput mljevenog mesa i zapeći.

Vještičje jabuke

Sastojci: 5 jabuka, 20 g maslaca, 200 g šećera, 4 žlice vode, 1/2 žlice octa, 8 kapi jestive crvene i crne boje u gelu

Priprema: Otrgnite peteljke i zabijte drvene štapiće kroz sredinu jabuke. Maslac, vodu, ocat i šećer kuhajte dok ne zavrije. Ostavite neka ključa i dodajte crvenu boju. Za to vrijeme ulijte hladnu vodu u drugu posudu. U posudu s rastopljenim šećerom uronite jabuke. Držite ih za štapiće i okrećite dok se karamela ne zalijepi na sve dijelove jabuke i prekrije je. Izvadite jabuku i umočite u hladnu vodu kako bi se karamela stisnula. Umiješajte sad crnu boju i ponovite postupak.

Duhovite banane 

Sastojci: 10 banana, 200 g bijele čokolade, kokosovo brašno, čokoladni sirup

Priprema: Banane prerežite na različite duljine te ih zamrznite. Otopite bijelu čokoladu i u njih uronite banane te ih uvaljajte u kokosovo brašno. S čokoladnim sirupom nacrtajte usta i oči. Do posluživanja ih držite u hladnjaku.

Desert s glistama

Sastojci: vrećica pudinga od čokolade, 1/2 l mlijeka, 2 žlice šećera, 200 g vrhnja za šlag, 25 čokoladnih keksiju, vrećica gumenih bombiona u obliku glista

Priprema: Od mlijeka oduzmite 7 žlica i promiješajte ih s pudingom i šećerom. Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre i dodajte su razmućeni prašak za puding s mlijekom. Miješajući kuhajte dvije minute dok se ne zgusne. Istucite šlag i umiješajte u puding. Kekse dobro izmrvite i stavite na dno čaše. Ulijte malo pudinga, prekrijte keksima, opet ulijte puding i završite slojem keksa. U puding utisnite gliste, ohladite i poslužite.

Crna limunada

Sastojci: litra vode, limun, tableta aktivnog ugljena, šećer

Priprema: U vodu iscijedite limun i dodajte aktivni ugljen. Dobro promiješajte i dodajte šećera po želji. Poslužite ohlađeno u visokim čašama.

Čudovište iz čaše

Sastojci: puding od vanilije, 1/2 l mlijeka, 3 žlice šećera, sljezovi kolačići; brownie: 80 g maslaca + malo za mašćenje kalupa, 200 g tamne čokolade, 120 g smeđeg šećera, prstohvat soli, žlica ekstrakta vanilije, 2 mala jajeta, 70 g brašna

Priprema: Kalup obložite papirom za pečenje i namastite maslacem. Čokoladu i maslac narežite na sitno te otopite na pari. Pjenjačom umiješajte šećer i sol, umućena jaja, vaniliju te brašno. Prelijte u kalup, poravnajte površinu i pecite 15-17 minuta na 180°C. Kad se ohladi, natrgajte ga na komadiće. Skuhajte puding prema uputi na vrećici. Ulijte puding u čašu i dodajte izmrvljeni biskvit, koji zatim prelijte pudingom. Na dva sljezova kolačića čokoladom nacrtajte oči i stavite na puding.

Pizzete s paucima

Sastojci: 3 bijela peciva, 20 g maslaca, 3 žlice koncentrata rajčice, 90 g kuhane šunke, 60 g sira tilzita, crne masline bez koštica

Priprema: Namažite polovice peciva s maslacem ili maslinovim uljem. Dodajte umak od rajčice i nasjeckane šunke te na kraju prekrijte naribanim sirom. Stavite na pladanj za pečenje obložen papirom i pecite 8-10 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne poprimi zlatnu boju. Narežite masline i postavite ih u oblik pauka kao na slici.

Hrenovke mumije

Sastojci: hrenovke ili ćevapi, lisnato tijesto, kečap, majoneza

Priprema: Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na tanke trake. Ispecite hrenovke ili ćevape, omotajte jednu ili dvije trake lisnatog tijesta oko njih, tako da izgledaju kao na slici, stavite ih u lim na masni papir i ispecite. Oči napravite od majoneze, a mumije možete preliti kečapom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru