Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Lavanda ublažava menopauzu i stres

Lavanda ublažava menopauzu i stres

Uz brojne druge koristi, mediteranska mirisna ljepotica pokazala se učinkovitom kod problema tipičnih za stariju dob, poput osjetljive kože i nesanice, a koristi se i za masažu...

VIDEO

Kao što je ruža miris srca, tako je lavanda miris duše. Stara latinska izreka upućuje na blagodati ove biljke koja se u ljekovite svrhe koristi dulje od dva tisućljeća.

Grci su je koristili kao stimulans, a Rimljani su joj dali ime, i to sljedeći riječ “lavare” što znači prati. U aromaterapiji smatraju je majkom. Popis lavandine ljekovitosti gotovo da nema kraja. Naći se je može gotovo u svakom ormaru mediteranskih domova, gdje se koristi kao obrana od insekata i moljaca.

U salonima za uljepšavanje lavandino ulje se, zbog smirujućeg djelovanja, koristi za masažu. Pomaže kod migrene, koristi se za upalu mišića, a odlična je i za astmatičare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lavanda u mnogočemu može biti prvi izbor za stariju populaciju, posebno želite li izbjeći lijekove. Za već spomenutu nesanicu svakako bi ponajprije trebalo iskušati upravo lavandu. Njezin miris, naime, opušta napete živce i osigurava čvrst san. Lavanda se stoljećima koristi u njezi kože. Zacjeljuje rane te stimulira obnovu kože, potiče njezinu vlažnost i prokrvljenost, čini je nježnom, mekom i zdravom.

Od posebne koristi može biti starijim muškarcima koji se bore s opadanjem kose. Istraživanje iz 2010. godine pokazalo je da ulje lavande doista utječe na rast kose, odnosno potiče cirkulaciju na području vlasišta. Potrebno je lavandino ulje lagano umasirati u tjeme, ostaviti da djeluje 30 minuta i nakon toga oprati blagim šamponom.

Osim muškarcima, lavanda može uvelike pomoći i ženama koje se bore s menopauzom. U to vrijeme ženama opada razina estrogena, a lavandino ulje na organizam djeluje upravo poput tog hormona.  

Tjera glavobolju

Šalica čaja od lavande ili nekoliko kapi eteričnog ulja na jastuku imaju podjednak učinak kao i tableta za spavanje.

Također, pomaže kod glavobolje te je njezino ulje potrebno tek laganim kružnim pokretima umasirati na područje sljepoočnica.

Liječi impotenciju

Lavanda je, potvrdilo je jedno istraživanje, lijek i za impotenciju. Njezin miris, naime, izaziva seksualno uzbuđenje u muškaraca, tvrde znanstvenici. A svestrana biljka korisna je i kod opadanja kose jer lavandino ulje potiče cirkulaciju vlasišta.

http://trecadob.com/lijek-za-menopauzu-impotenciju-i-opadanje-kose/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'