Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Lavinu strasti pokreću svima poznate namirnice

Lavinu strasti pokreću svima poznate namirnice
3

Afrodizijaci mogu biti i banane i orasi; vanilija će mirisom pridonijeti opuštanju, ružmarin i menta potaknuti apetite svih vrsta, a učinkovito je i vino

VIDEO

Sočno, topljivo i mirisno glavne su oznake zavodljive, stimulativne hrane. Pritom je važno i samo serviranje, pa odlučite li za Valentinovo uživati u afrodizijacima, priuštite si lijep prizor za stolom, uz svijeće. Nastojte uživati u što jednostavnijim načinima pripreme kako biste energiju sačuvali za večer. Tako čokoladu samo rastopite pa u nju umačite voće, poput banana, jagoda ili oraha. Kao desert možete poslužiti i orahe, bademe te lješnjake u medu ili voće sa šlagom. Đumbir i češnjak treba pažljivo koristiti, tek toliko da jelo obogate puninom poticajnog mirisa.
Sir se također od davnina smatra afrodizijakom, a u njemu ćete udvoje najlakše uživati uz fondue. Premažite posudu češnjakom, ulijte 400 ml suhoga bijelog vina i zagrijavajte dok ne zakipi. Umiješajte dvije vrste sira (po 400 grama) narezanog na kockice i uz miješanje otopite. Posebno umiješajte tri žličice gustina s malo vina, muškatnog oraščića i papra te dodajte siru. Izrežite kruh na kockice, nabodite na štapiće i umačite u sir. Pršut će odlično nadopuniti okus i suhih i svježih smokava, a dovoljno ga je omotati oko njih te poslužiti kao slasni "finger food".

BANANE POTIČU MUŠKI LIBIDO
Banane sadrže kalij i vitamin B, koji su nužni za proizvodnju spolnih hormona. Bogate su i enzimom bromelainom, koji potiče libido u muškaraca, a zbog izgleda je zaslužila titulu simbola plodnosti.

EROTIČNA SMOKVA
Kao i drugi afrodizijaci, i smokve imaju sugestivan izgled. Stari Grci smatrali su je svetim voćem, a simbolizirala im je plodnost. Jedan od najerotičnijih svjetskih prizora, prema legendi, goli je muškarac koji jede smokvu pred ženom.

ENERGETSKO PIĆE KAMENICA
Prema legendi, Casanova je jeo 50 kamenica svaki dan kako bi ostao u formi, a danas se na Zapadu najviše prodaju upravo uoči Valentinova. Bogate su taurinom, aminokiselinom kojom obiluju energetska pića te tako podižu budnost i energiju.

VITAMIN E IZ ŠPAROGA ZA HORMONE
Na indijskom “šparoga” (Shatavari) znači žena sa 100 muževa pa joj se i kroz to značenje dodaje status stimulansa. Obiluju vitaminom E, koji je nužan za proizvodnju spolnih hormona.

SIMBOL SENZUALNOSTI
Oblika srca, jagode su zaslužile status afrodizijaka zahvaljujući gomili sitnih sjemenki koje simboliziraju plodnost. U literaturi ih se oduvijek spominje i kao simbol senzualnosti, a fiziološki djeluju na organizam jer su bogate kalijem i folnom kiselinom.

S MEDOM DO INTENZIVNOSTI
Afroditin nektar sadrži mineral boron i kemikaliju chrysin, koji potiču rast razine testosterona, oraspoložuju te intenziviraju orgazam. Idealan je s afrodizijakom orahom.

BANANE U MEDU S LJEŠNJACIMA
Prerežite 4 banane i prelijte sokom 1/2 limuna. Pecite banane na maslacu da posmeđe. Dodajte med i usitnjene lješnjake.

ŠKAMPI KAO KAMENICE
Popržite mrvice i češnjak, dodajte vegetu, oguljenu rajčicu, 4 dcl bijelog vina, 1,5 kg škampi pa kuhajte 15 min.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam