Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Lavovi angažiraju druge, a za Ribe je čišćenje duhovni proces

Lavovi angažiraju druge, a za Ribe je čišćenje duhovni proces

Blizanci se Vole kretati i biti na zraku pa će s guštom čistiti balkon i uređivati vrt. bikovi će očistiti, ali i popraviti stvari u domu. Ovnovi su nestrpljivi pa je najbolje da dom očiste u jednom danu

VIDEO

Malo tko se velikom proljetnom čišćenju veseli poput Djevica, no sve više sunca koje ulazi u domove je inspiracija za sve znakove zodijaka da napokon uklone prašinu s polica, pospreme zimsku i izvade proljetnu garderobu te osvježe svoj dom novim detaljima.

Za Rakove, Jarce i Ribe čišćenje je poseban proljetni ritual koji nikako ne preskaču, no imat će problema s odvajanjem od starih, ali njima srcu dragih, stvarima. S druge strane, Lavovi će htjeti dom osvježiti novim stvarima i namještajem te angažirati pomoć izvana oko čišćenja.  

Pokretanje videa...

04:19

OVAN - Proljetna pustolovina

U proljeće se osjećate najbolje pa ćete se i čišćenja prihvatiti puni elana. Imate brzinu i energiju te volite kad vam je dom uredan i čist. Na ovom proljetnom projektu možete pokazati mnoge vještine, no ne volite ako vas netko gnjavi ili vam se nađe na putu.

Pustite neku optimističnu glazbu koja će vas dodatno stimulirati i počistite nove teritorije, sobu po sobu. Najbolje je ako veliko čišćenje završite u jednom danu, strpljenje bi vam moglo popustiti ako se akcija odulji. Godit će vam češći odmori i dobra organizacija.

Horoskop zna kakva ćete biti majka: Lavice su dramatične...
Horoskop zna kakva ćete biti majka: Lavice su dramatične...

BIK - Čistite i uređujete

Obožavate udobnost i kad ste okruženi lijepim predmetima, a proljetnom čišćenju pristupate metodično i strateški pa se cijeli posao može oduljiti i na nekoliko dana.

Dobro pazite na svoje stvari pa stan nećete samo temeljito očistiti, nego i popraviti oštećeno te dom ukrasiti s novim detaljima, poput šarenih jastučića, lončanica s cvijećem, slika ili zavjesa. Nećete započeti dok niste nabavili sva moguća sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Najviše volite raditi sami, no teško se odvajate od stvari koje vam više ne trebaju. 

Husband housekeeping and cleaning concept. A man cleans the hous

BLIZANCI - Sve odjednom  

Vi ste neobičan miks jer sve u vašem domu je naizgled uredno, no druga je stvar kad zagrabite ispod površine. Talentirani ste u obavljanju više zadataka istodobno pa ćete i tijekom proljetne generalke često čistiti malo jednu, pa malo drugu sobu, malo kuhinju, pa malo kupaonicu.

Posebno se posvetite radnom stolu jer na njemu držite više papira od drugih znakova. Volite se kretati i biti na zraku pa ćete s posebnim guštom čistiti balkon i uređivati vrt.  

RAK - Vežete se za stvari 

Vaše srce je u vašem domu pa vam čišćenje i odvajanje od starih nagomilanih stvari pada teže nego ostalim znakovima. Ako se događa da na kraju malo toga bacite, najbolje je da angažirate i druge ukućane koji će vam pomoći savjetom.

Svoju energiju i elan fokusirajte na kuhinju jer će nakon vas blistati. No sve u svemu, volite red i čistoću te se talentirani da od svake prostorije i komada namještaja napravite topli kutak. 

LAV - Pomoć stiže izvana

Vi se lako rješavate starih stvari i rado ih mijenjate novima jer dom za vas nije samo mjesto gdje se odmarate i živite, nego i refleksija vašeg socijalnog statusa.

Ako imate novca, vaš će stan biti ispunjen novim i skupim stvarima. Budući da vam čišćenje predstavlja noćnu moru, radije ćete angažirati pomoć izvana. 

DJEVICA - Uživate u čišćenju 

U svakodnevnom čišćenju ste temeljiti, metodični i organizirani, uživate u njemu, pa iako vam proljetna generalka zapravo i ne treba, vi je nećete propustiti. Najveći ste čistunac zodijaka i ovo je vrijeme kad ćete zasjati, i vi i vaš dom.

Uredni ste, a generalno i dubinski ćete počistiti ormare te presložiti svu garderobu, očistiti sve ispod, iznad i iza svih elemenata, dok sve ne blista.

 

VAGA - Neodlučni ste i spori 

Vi iskreno želite napraviti veliku proljetnu generalku i volite kad vam stan blista, no nikako da se odlučite na akciju. Osim čišćenja, zamišljate i kako biste uredili stan kako bi bio još ljepši i ugodniji, no čišćenje nikako da počne.

Neodlučni ste, a onda i kad napokon krenete, vrlo brzo se umarate i sve vam to brzo dosadi pa se čišćenje može pretvoriti u avanturu koja traje danima. A krajnji rezultat je skroman. Volite raditi u društvu pa upitajte za pomoć prijatelje ili ukućane.  

ŠKORPION - Čišćenje je za vas ritual          

Nije da pretjerano uživate u čišćenju, no kad ga se prihvatite, ništa vas ne može zaustaviti dok iz doma ne izbacite i posljednji atom prljavštine. Organizirani ste, temeljiti i spori, odnosno ne volite da vam drugi određuju tempo i što biste trebali napraviti.

Nakon čišćenja uopće niste umorni, nego osjećate kako ste se ispunili novom, pozitivnom i čistom energijom. Čišćenje je za vas ritual kontrole kojim se uvjeravate da je sve u redu s vašim životom i svijetom. Najradije biste svoje vještine čišćenja primijenili i u emotivnom životu, zar ne? 

Woman and girl doing cleaning

STRIJELAC - Čistite i dekorirate 

Vedri ste i optimistični jer pristižu topli proljetni dani, no više od čišćenja vas raduje uređenje stana. Niste pretjerano organizirani pa često čistite malo jednu, pa malo drugu prostoriju, a malo toga završite.

Nemate živaca za temeljito uređenje pa često pospremate površno, a zimsku odjeću samo nabacate u ormare. Volite slobodu pa je proljetna generalka za vas avantura koju ćete iskoristiti ne samo za čišćenje, nego i za dekoraciju stana. Dom ćete osvježiti novim jastučićima za trosjed ili ćete novim tepihom podići atmosferu u sobi.

JARAC - Čišćenje je tradicija  

Svaka tradicija vam je važna, stoga ćete i s proljetnim čišćenjem krenuti gotovo u isto vrijeme po već uigranom sistemu. To je za vas ritual koji ni jedne godine ne propuštate. Po prirodi ste vrijedni i radišni, pa kad se ulovite posla, ne puštate ga dok nije gotov. No problem vam zadaje odvajanje od starih stvari.

Za svaku se sitnicu intimno vežete pa se od njih teško odvajate čak i ako nemaju nekakvu vrijednost. Vrlo ste organizirani i disciplinirani te nikad ne čistite navrat-nanos, nego s točno određenim planom. No bolje čistite površinski nego dubinski, nemate živaca za temeljito čišćenje.  

VODENJAK - Upregnut ćete prijatelje 

Najbolje je da se ove velike proljetne akcije primite u društvu s ukućanima i prijateljima, a nakon čišćenja im iz zahvalnosti možete pripremiti ukusan ručak ili večeru. Niste previše temeljiti ili organizirani, a odgovaraju vam i dulje pauze, no sigurno ste nepredvidivi i ne pridržavate se nikakvih pravila.

Umjesto da prvo uredite i počistite svoj dom, radije ćete krenuti od podruma ili tavana. Potom ćete očistiti svoje dvorište ili novim sadnicama osvježiti izgled svojega balkona. Tek kad to sredite, na red će doći uređenje unutrašnjosti stana. Posebno ste fokusirani na čišćenje prozora, a lako se odvajate od starih stvari, koje ćete donirati. 

Ovih šest znakova horoskopa uvijek će otkriti kada im lažete
Ovih šest znakova horoskopa uvijek će otkriti kada im lažete

RIBE - Duhovno pročišćavanje 

Sve radite s osjećajima pa ćete svako čišćenje završiti s mirisnim svijećama koji će u dom unijeti posebnu energiju. Čišćenje je za vas i duhovan proces, pa dok razmišljate o stvarima s polica, od kojih se teško ili nikako ne možete odvojiti, vi se zapravo pokušavate očistiti i emotivno te osvježiti sjećanja.

Zapalite svijeću dok radite te kađenjem i energetski očistite stan. Odlični ste u ulozi domaćice pa vam čišćenje ne predstavlja problem jer pazite na čistoću tijekom godine. Iskoristite maštovitost kako biste dom upotpunili detaljima. 

Četiri najčišća znakova Zodijaka:

DJEVICA – bakterije se tresu kad uđete u sobu. Ne samo da se može jesti s poda koji ste očistili, nego se može napraviti i ozbiljna operacija. No ne volite kad vam se drugi miješaju u ono što najbolje radite.

ŠKORPION - nečistoću i prljavštinu želite sastrugati sa sebe poput grijeha. Osobna higijena također vam je besprijekorna, a sve u domu morate imati pod kontrolom. Sve se mora sjajiti i biti na svojemu mjestu.

OVAN – nered vam stvara glavobolje, a neuredne ljude promatrate kao neuravnotežene te ih napadate. 

RAK – soda bikarbona, ocat, deterdženti i sapuni samo su neki od vaših najboljih prijatelja. Ako se niste tuširali u zadnjih osam sati, proganja vas jak osjećaj krivnje.

ŠOKANTAN SLUČAJ POTRESAO JAVNOST: Nakon izlaska nazvala je Uber, a par sati kasnije njezino su tijelo pronašli lovci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku