Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lažu o ciklusu kako bi izbjegle seks ili opravdale živčanost...

None Foto: Allmoviephoto.com

Za 20 posto žena menstruacija je izgovor za razdražljivo ponašanje, a neke od njih koriste se tom informacijom i kako bi se odmorile, a radi toga ne osjećaju krivnju

Gotovo 38 posto žena laže da ima menstruaciju kako bi izbjegle čitav niz aktivnosti, a najčešće je to bavljenje sportom, utvrdilo je istraživanje britanske tvrtke Glaxo SmithKline Beecham provedeno na 1000 žena. 

Njih 20 posto priznalo je da su im "oni dani u mjesecu" izgovor za razdražljivo ponašanje, dok je 40 posto žena lagalo kako bi se izvuklo iz neželjenog seksa, piše Daily Mail. Pojedinim ženama je to izgovor kako bi imale vremena za opuštanje, no priznaju da radi toga nisu osjećale krivnju. Najčešće su o tome lagale preko SMS-a, društvenih mreža ili e-maila. 

Skoro 90 posto žena ima menstrualne grčeve, a tri četvrtine njih priznaje da imaju problema s bolovima i po tri dana. Bol uzrokuju grčevi u maternici koji zaustavljaju dotok krv i kisika u tkivo. Istovremeno tijelo otpušta kemikalije prostaglandine koji izazivaju snažnije grčeve, a ponekad mogu uzrokovati i povraćanje te nesvjesticu. 

Komentari (41)
  • Lagati, čemu? Tko mi je toliko blizak da zna kad trebam odmor,zna i kad imam, za ostale mi se je**!

    22. 10. 2012,   15:47
  • ma kome vi da laže?????

    22. 10. 2012,   16:34
  • a pa oni dani u mjesecu nekad traju i po 10dana;))

    22. 10. 2012,   13:53