Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Legendarna mokasina sada je dobila koloristički makeover

Legendarna mokasina sada je dobila koloristički makeover
1

Mokasine su bile ikona devedesetih, a danas dolaze u više varijanti, od tankih i elegantnih do onih s debljim potplatima. Nose se na traperice i odijela te su idealne za uredski styling.

VIDEO

Retro cipele svako malo proživljavaju renesansu, ovoga puta čast je pripala mokasinama koje će ove sezone dobiti snažan koloristički identitet. Već sada high-street brendovi natječu se tko će imati zanimljivije modele, bilo da se radi o jarkim bojama ili životinjskim uzorcima.

Ponuda je raznolika, od crnih, lakiranih, preko tankih ukrašenih končanim uzorcima ili jačom bojom do  glomaznih s debljim potplatima.

Mokasina H&M

Popularne cure vole ih nositi u kombinaciji s niskim čarapama, uz traperice ili plisirane suknje. Ovaj model cipele popularan je ne samo radi udobnosti, već i dobre doze elegancije, jer svakom outfitu daje fini izgled.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mokasine su uglavnom bile simbol muškog odijevanja, no još u četrdesetima nosile su ih i cure, one koje su se osjećale moderno i napredno, uglavnom članice akademske zajednice.

Mokasine Mango

Priča o mokasinama kaže da su inspirirane obućom norveških ribara. Nakon što je u Americi naučio zanat izrade cipele, početkom 30-ih godina prošloga stoljeća Norvežanin Nils Gregoriusson Tveranger vratio se kući i osmislio cipelu koju nije potrebno vezati, već samo nataknuti. Prozvao ju je Aurland mokasinom.

Ubrzo je obitelj Spaulding, iz New Hampshirea, započela proizvodnju sličnog modela kojeg su prozvali The Loafer. To je ubrzo postalo popularno ime za cipelu koja je lagana za nošenje. U modernijoj varijanti 1936. ih je godine počeo proizvoditi George Henry Bass.

Voljele su je mnoge poznate dame, poput Grace Kelly, koja je mokasinu kombinirala s jednostavnim hlačama i košuljama.

Mokasina H&M

Tijekom pedesetih ova je cipela postala omiljeni modni dodatak studenata i mladića, u kojoj su, na prednjem djelu ispod kožnate trake, čuvali penny iliti novčić. Otuda ime koje je ostalo do danas – Penny Loafer.

Mokasine Tod

Danas mokasina ima i glamuroznu verziju, muškarci je kombiniraju i uz smoking, dok se u ženskom svijetu radi o raznolikim modelima za sve moguće prigode, od dnevnih do večernjih. Među najpoznatijim modelima danas su oni s potpisom Tod's.

Šareni modeli često dolaze u color-block trendu, a inspiracija su prirodne nijanse od smeđe do zelene.

Često su nošene na bosu nogu, no za to su idealni modeli od prave kože.

Za eklektičan stil tu su mokasine s raznim aplikacijama poput bisera.

Vrh je ili obli ili našiljen, iako je ovaj drugi nespretan za velike brojeve cipela jer noga izgleda još veća.

Nedavno su hit postale mokasine s krznom, u varijanti natikače, iako je osnovni model praktičniji. Ionako je ovaj model lako obuti, kombinirati i nositi.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise