Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Let 3 večeras sprema spektakl na Bundeku, ulaz je besplatan

Let 3 večeras sprema spektakl na Bundeku, ulaz je besplatan

Jučer se guštalo uz Skokin južnoafrički roštilj i Podravkin grah kojeg su posjetiteljima dijelili Dino Jelusić i Tara Thaller, a danas za vas grilaju Marin Rendić, Zoran Delić...

VIDEO

Bilo je apsolutno fantastično, super smo se proveli, samo su neki od komentara posjetitelja koji su jučer na Bundeku proslavili Praznik rada. Chill&Grill nastavlja istim tempom sve do petka.

Za vas danas roštiljaju chefovi Zoran Delić i Marin Rendić, a tema su jela za After work “finger food party” i gastronomija Srednje Europe.

Zoran Delić Podravkin je dugogodišnji chef, koji je karijeru počeo već s 15 godina, a danas je jedan od promotora domaćega kulinarstva, dok chef Marin Rendić vodi vrhunski zagrebački restoran Apetit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pridružite se euforičnom meetupu u JoomBoos zoni. Youtuber Bruno Lukić pokazat će vam koliko može pojesti, a navečer vas očekuje plesno ludilo uz koncert Leta 3.

Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

U Chill&Grill pop-up restoranu New Experience danas možete isprobati okuse središnje Europe - currywurst - kobasice s curry umakom i krumpirićima, najpopularniji street food u Berlinu, ili carski kotlet u pecivu. Tu je još 12 vrhunskih restorana koji pripremaju jela sa žara. 

Kako smo se proveli jučer

Brojni posjetitelji proslavili su Praznik rada na Bundeku. Vrijeme je bilo fantastično, roštiljalo se punom parom, svirala je super mjuza...

15
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

Oduševila nas je raznovrsna kuhinja Afrike, od sjevernih arapskih pikantnih specijaliteta pa sve do tajni afričkih dubina. Uostalom, prvi grill je nastao upravo na jugu ovoga kontinenta.

Chef David Skoko pekao je južnoafrički roštilj - South Africa braai grill.

Nema dobre roštiljade bez puno dima i vatre, naglasio je.

- Pripremili smo janjeći but, pureći zabatak, piletinu i pikantne kobasice s jednom specifičnom marinadom od ananasa izmiksanog u blenderu. Dodali smo mu curryja, češnjaka, luka, soja sosa, meda, kajenskog papra... Čim više začina, tim bolje – rekao je poznati chef istarskog restorana Batelina.

Meso je stajalo u marinadi od ananasa cijeli dan da omekša. Kiselina je ta koja omekša meso, pa mu je ananas poslužio kao zamjena limunu ili limeti.

- Marinirano meso smo narezali i poslagali ga na ražnjiće, uz komadiće ananasa, tikvice i crvenu papriku, radi svježine i boje, jer to šarenilo i asocira na Afriku – objasnio je Skoko i dodao da se uz ovaj grill savršeno slaže gusto pšenično pivo te miješana salata na bazi radiča, rukole, zelene salate, rajčice i malo slanog feta sira, kao i hrskavi mlinci koji se jedu kao čips.

POGLEDAJTE VIDEO

Na najvećem zajedničkom ručku na najvećem stolu u Hrvatskoj kuhali su Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić uz posebne goste - Dinu Jelusića i Taru Thaller. Pomogli su im pripremiti grah kojeg je Podravka dijelila posjetiteljima.

Tara i Dino nakon toga su se okušali u slatkom izazovu - tko će pojesti više palačinki s Lino Lada namazima. Dino je svoju palačinku obogatio s više nadjeva, a Tara je iskoristila tu prednost i pobijedila.

POGLEDAJTE VIDEO

Na plesnom showu by Podravka posjetitelji uče plesati bachatu - sve popularniji, senzualni latinoamerički ples sličan salsi. Instruktori su plesači koji podučavaju poznate u Showu "Ples sa Zvijezdama" - Helena Janjušević, plesna partnerica Damira Kedže i Marko Mrkić, uz čiju pomoć Viktorija Đonlić Rađa izvodi spektakularne nastupe u showu.

POGLEDAJTE VIDEO

Posjetitelji koji su im se pridružili osvojili su slatke poklon pakete - dva paketa Lino Nutri Balance žitarica različitih okusa, kao i Lino Ladu.

- Bachata je u Zagrebu sve popularniji društveni ples. Zabavan je, senzualan i nije kompleksan - rekao je Marko pokazujući osnovne korake, dok im plesni partneri iz showa odmaraju od treninga.

Što vas još čeka do petka

Svaki dan možete uživati u Chill zoni koja je kao stvorena za izležavanje, ispijanje koktela i slaganje kulise za Insta story, a najmlađi se mogu upustiti u avanture u Kids zoni s adrenalinskim parkom.

Chillajte uz Pevec i osvojite roštilj

U Pevec chill zoni nalazi se okomiti vrt pored kojeg se jednostavno morate fotkati. Posjetitelji mogu saznati koji su tip grill majstora i osvojiti nagrade. Saznajte jeste li Homo ćevapus, koji svaku vrstu hrane najradije baca na roštilj, ili Tipus za ekipus, čija je filozofija - “što više, to bolje” i zato se njemu preporučuje najveći roštilj u ponudi. A Pic-pic pac pravi je obiteljski čovjek koji se prilagođava se ukusu gostiju. Možda ste i Tele na gradele, kod kojeg niti jedna prigoda ne prolazi bez roštilja, ili Stari žar - roštilj-majstor koji se roštiljem želi vratiti u dobra stara vremena kad su svi bili “slobodni”.

Fotkajte se uz Pevec roštilje uz #pevecgrillologija. Najkreativniju fotografiju Pevec nagrađuje roštiljem. Najfinija jela čekaju vas na kućici Samofino by Pevec, gdje ćemo grilati samo domaće proizvode uz poznatog chefa Marina Rendića iz bistroa Apetit. Kušajte mediteranske srdele s marmeladom od rajčice, Meat the King kobasice od crne svinje uz umak od estragona i hrena...

Provozajte genijalni Mitsubishi

Petrol i Grad Zagreb sudjeluju u europskom projektu Urban E - Elektromobilnost u urbanim čvorištima kohezijskih zemalja. Svrha projekta je uspostavljanje okvira za razvoj elektromobilnosti te povećanja učinkovitosti ekološko prihvatljivih usluga prijevoza u tri srednjoeuropske prijestolnice – Zagreb, Ljubljana i Bratislava.

A kako izgledaju punionice za električna vozila, posjetitelji mogu vidjeti i isprobati na Bundeku u Chill&Grill eko zoni. Osim što ćete se upoznati s projektom Urban E, u Eko zoni posjetitelji mogu pogledati i provozati Mitsubishi OUTLANDER PHEV. Uvjerit ćete se u komfor prostrane kabine s odmjerenim prostorom za koljena i stopala, luksuznim detaljima, i nevjerojatnu tišinu karakterističnu za električna vozila. Na aktualnu dilemu u autoindustriji, poboljšanje postojeće tehnologije ili elektrifikacija, Mitsubishi je hrabro odgovorio primjenom oba načela. Ekonomičnost Mitsubishi OUTLANDER PHEV također je iznimna, prosječna potrošnja iznosi iznenađujuće niske 2 litre benzina na 100 km.

Samo vrhunsko meso

Mesna industrija Ravlić službeni je dobavljač svježeg mesa za Chill&Grill i pozivaju posjetitelje da iskušaju Ravlić kolo sreće. Za sve koji kupe Ravlić grill platu Ravlić časti besplatnom vožnjom mehaničkim konjem u Ravlić chillout zoni. Mesna industrija RAVLIĆ proizvodi ukusno i zdravo svježe meso i mesne proizvode. Proizvodi su domaćeg podrijetla i možete ih pronaći u mesnicama RAVLIĆ i u mnogim trgovačkim centrima. Sve farme su u Slavoniji, a proces uzgoja strogo je kontroliran. Osječka Mesna industrija Ravlić pokrenula je i projekt stipendiranja učenika osječke Obrtničke škole te im nudi i mogućnost stalnog zaposlenja nakon školovanja.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Chill&Grill uz Podravku 02:05

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

SAMO SEKSI RUBLJE: Ljepotica za kojom lude nogometaši zavodi golišavim fotografijama 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise