Obavijesti

Lifestyle

Komentari 57

Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više

Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više

Žene s muškarcima ljubav vode češće od lezbijskih parova, no ipak dožive manji broj orgazama. Žene koje vole žene savjetuju kako to promijeniti i do vrhunca doći češće

VIDEO

Istraživanje objavljeno u magazinu The Journal of Sexual Medicine pokazalo je da lezbijke dožive orgazam daleko više puta od heteroseksualnih ili biseksualnih žena.

Drugo istraživanje objavljeno u Archives of Sexual Behavior otkrilo je da žene s muškarcima ljubav vode prosječno 15 puta mjesečno, dok lezbijke to rade deset puta. No unatoč manjem broju intimnih odnosa, žene koje vole žene, češće uživaju u orgazmima.

Neke od njih podijelile su savjete heteroseksualnim ženama kako da u seksu uživaju više i češće dođu do vrhunca.

Evo što se događa ženama ne pomokre li se brzo nakon seksa
Evo što se događa ženama ne pomokre li se brzo nakon seksa

Top 9 njihovih savjeta:

1. Nemojte biti pod pritiskom zbog orgazma

Iako možda zvuči proturječno, želite li doživjeti orgazam, prestanite opsesivno razmišljati o njemu - opustite se.

- Vrlo lako u misli dođe pitanje 'Koliko dugo mi treba da dođem do orgazma?', ali tada sam usredotočena samo na cilj, krajnje točke i time kvarim raspoloženje. Naučila sam da je seks puno više od orgazma. Radi se u procesu seksa, putovanje do užitka. Kada se usredotočite na uživanje, užitak svakog trenutka i dodira, a ne na dolazak do cilja, bit ćete puno opuštenije i povezanije s partnerom - objasnila je Rachel Turner (24).

2. Usredotočite se na grudi

Iskušajte položaje u seksu usmjerene, između ostalog, i na stimulaciju bradavica, jedne od glavnih erogenih zona kod žena. 

- Volim igranje bradavicama tijekom predigre i za vrijeme seksa. To je ono što trebam da dođem do orgazma, pa sam naučila to tražiti. I ne oklijevajte davati savjete partnerima na koji način da ih dodiruju i igraju se s njima, od grickanja do dodira - rekla je 26-godišnjakinja koja je ostala anonimna.

3. Oslonite se na klitoris

- Stimulacija klitorisa je ono pravo za mene. Ne mogu postići orgazam samo penetracijom, tako da kada želim doći do vrhunca, tu točku si stimuliram sama ili mi to radi partnerica, ili seksualna igračka. Znam zamoliti partnericu da mi klitoris dodiruje usnama ili rukom, ovisno kakav pritisak želim - rekla je jedna 30-godišnja žena.

Fotolia

4. Smijte se nespretnim trenucima

Seks ne izgleda uvijek savršeno kao u filmovima, bude tu i uspona, ali padova, nespretnosti...

- Moja perspektiva seksa se skroz promijenila kada mi je netko rekao 'Ako se ne smijete barem jednom tijekom vođenja ljubavi, tada je to što radite pogrešno'. Sasvim je u redu to što je seks često čudan, nespretan i pomalo sramotan - smatra Kelsey Park Smith (23).

- Seks ne ide uvijek glatko, ruke postanu umorne, tijela proizvode razne zvukove, plahte se nađu na putu... Ja istinski vjerujem kako ne postoji seksepilni način skidanja traperica. No naučiti se smijati svim tim trenucima pomogao mi je ukloniti pritisak od pokušaja stvaranja savršenog seksualnog iskustva - dodala je.

Dužina prsta otkriva je li žena sklona varati supruga ili nije
Dužina prsta otkriva je li žena sklona varati supruga ili nije

5. Razgovarajte o svojim željama

Recite partneru što vam je ugodno, a što baš i nije. Recite mu čega trebate više. Pobrinite se da partner zna kako ćete lakše doći do orgazma.

- Nema ništa loše u komunikaciji prije, tijekom i nakon seksa. Vi poznajete sebe i svoje tijelo bolje od ikoga dugoga. Ukoliko ono što vam partner radi i nije nešto za vas, recite mu to. Nema potrebe vjerovati da morate biti zadovoljne sa svime što vam radi ili glumiti zadovoljstvo ako ga nema, samo zato da mu ne bi povrijedile osjećaje, to nema smisla. Budite slobodne i iskrene u komunikaciji - kazala je Park Smith, a prenosi Health.

6. Usredotočite se na partnera

Neovisno radi li se o seksu za jednu noć ili vođenju ljubavi sa dugogodišnjim partnerom, lako je prepustiti se osjećaju seksa i zaboraviti na partnera.

Budite tamo s vašim partnerom. Izgovorite mu ponekad ime i pogledajte ga u oči. Ne uživajte samo u seksu već i u osobi koja je pokraj vas. Usredotočite se na njegovo disanje, što ga uzbuđuje više, način na koji vas dodiruje i ljubi... Tako bi mogle doći do vrhunca i prije nego što mislite, prije nego da ste razmišljale samo o sebi i svojem užitku - savjetuje jedna 27-godišnja žena.

7. Stanite na kočnicu

Većina ljudi o predigri razmišlja kao o predjelu nakon kojeg slijedi glavno jelo.

- Ne zaboravite uživati u procesu vođenja ljubavi i putu do orgazma vašeg partnera. Ne zaboravite stati na kočnicu i usporiti, opustiti se uz njegovo tijelo. Postoji vrijeme za raditi to brzo, ali i vrijeme kada mu dopuštate da uživa u vašem tijelu - kaže Karli Buckley (24).

8. Razgovarajte 'prljavo'

- Komunikacija, komunikacija, komunikacija. Nije bitno jeste li spavali zajedno tisuću puta ili je ovo prvi put. Razgovarajte. Neka partner zna što želite i što ne želite. Recite mu slobodo što da napravi, bilo to lizanje, diranje, prodiranje, igranje toplo-hladno, bilo što - savjetuje Hanna Botney (28).

- Ne samo da je seksi to sve čuti, već će to pomoći i vama i partneru da znate što želite. Osim toga, osjećat ćete se seksepilnije. Ovo su moji favoriti: 'Želim te okusiti, želim se seksati, želim te dotaknuti baš tamo' - dodala je.

Žena će moliti da vodite ljubav s njom - pomoću ovih 6 trikova
Žena će moliti da vodite ljubav s njom - pomoću ovih 6 trikova

9. Eksperimentirajte s igračkama

I to s onima koje ne nalikuju nužno penisu, jer one nisu jedina mogućnost na putu do užitka.

- Volim koristiti seksualne igračke kako bih se uzbudila. No i partner mora biti otvoren za tu opciju, a to može postati odličan način za povećanje zadovoljstva kod obje strane. Ne želi li partner određeni tip igračke, isprobajte neki drugi, izbor je velik - kazala je 32-godišnjakinja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru