Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liberali vole tjesteninu i vino, a konzervativci pomfrit i sok

None Foto: Fotolia

Konzervativci imaju 20 posto veću vjerojatnost da će preskočiti doručak za razliku od liberala. Liberali su i puno skloniji svježem voću, a i više vole i uživaju u pivu

Stranka za koju glasate na izborima može utjecati i na ono što jedete, otkrila je nova studija Hunch.com-a, američke internet stranice koja daje preporuke na temelju sklonosti. Liberali tako preferiraju pizzu tanke kore, tjestenine teško izgovorljivog imena i čašu vina uz večeru. Konzervativci više uživaju u pizzi debelog tijesta, pomfritu i gaziranom soku uz obrok.

Rezultati su pokazali da konzervativci imaju 20 posto veću vjerojatnost da će preskočiti doručak za razliku od liberala, koji u 17 posto više slučajeva jedu tost ili pecivo ujutro. Liberali su i puno skloniji svježem voću. Vegetarijanstvu je sklono deset posto liberala i samo tri posto konzervativaca.

Čak 60 posto liberala voli pivo, a imaju i 28 posto veću vjerojatnost da će uživati u pivu nego konzervativci.

Prijašnje studije pokazale su da su konzervativci uredniji, dok se liberali puno bolje snalaze u pretrpanom prostorom.

Komentari (6)
  • ja volim pomfrit..za kog da glasam?? :)

    29. 5. 2011,   22:46
  • Ja volim pizzu tanke kore, tjesteninu teško izgovorljivog imena, ali i pomfrit i gazirane sokove. Vino i pivo mi je totalno fuj. Često preskačem doručak, a kad ga ipak jedem onda je to pecivo. Obožavam svježe voće. Urednost mi nije jača strana, premda ju kolko tolko održavam zbog činjenice da se izgubim u pretrpanom prostoru. I kaj sam sad nakraju ja?

    30. 5. 2011,   09:44
  • zna se XD

    30. 5. 2011,   00:27