Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Liječili su je antidepresivima, a imala je veliki tumor na mozgu

Bilo je to kao da gledam predstavu izvan svog tijela. Osjetila sam kako me obuzima napadaj panike. Bilo je to kao neko izvantjelesno iskustvo, zaista zastrašujuće, prisjetila se

VIDEO

Catherine Wilcockson (36), samohrana majka troje djece iz Velike Britanije primijetila je da se osjeća umornije nego inače, i to unazad godinu dana. No, pripisivala je to stresu i možda pokojem manjku vitamina i minerala te nije otišla liječniku.

No, nakon strašnog napadaja panike na kćerinoj školskoj predstavi u prosincu prošle godine, odlučila je posjetiti svojeg liječnika opće prakse. Liječnik je bez konzultacije sa stručnjacima zaključio kako pati od derealizacije, mentalnog poremećaja koji stvara osjećaj odvojenosti od svijeta te joj je prepisao antidepresive.

POGLEDAJTE VIDEO o još jednoj ženi sa tumorom na mozgu:

Pokretanje videa...

01:47

Lijekovi nisu djelovali, a nesretna žena je počela patiti od napada anksioznosti svaki dan. U svibnju ove godine imala je posebno jak napadaj, pala je i udarila glavom pred svojom djecom. Hitna pomoć je stigla brzo i odvezla je u Opću bolnicu u Sheffieldu gdje je CT glave otkrio kancerogenu izraslinu na njezinom mozgu veličine jabuke.

Ubrzo je završila na kirurškom stolu, a liječnici su uspjeli odstraniti oko 80 posto te tvorbe. Međutim, upozorili su je kako postoji mogućnost da će ponovno narasti.

Pojeo sirovu svinjetinu pa su mu u tijelu našli 700 trakavica
Pojeo sirovu svinjetinu pa su mu u tijelu našli 700 trakavica

Catherine se prisjetila prvog napadaja panike na dječjoj predstavi.

- Bilo je to kao da gledam predstavu izvan svog tijela. Osjetila sam kako me obuzima napadaj panike. Bilo je to kao neko izvantjelesno iskustvo, zaista zastrašujuće, ali uspjela sam se nekako sabrati i usredotočiti. Nakon toga sam svakodnevno proživljavala slična iskustva - ispričala je.

- Moj liječnik opće prakse mi je kazao kako misli da postoji nešto što se zove derealizacija - dodala je.

Off out for some more Christmas shopping 😊

Objavljuje Catherine WilcocksonUtorak, 19. studenoga 2019.

Inače, tumori na mozgu mogu uzrokovati hormonalne promjene koje snažno utječu na osobnost oboljelih. Znaju uzrokovati pojačanu razdražljivost ili agresiju, zbunjenost, zaboravnost, nedostatak motivacije, depresiju, tjeskobu i nagle promjene raspoloženja.

Ova majka vjeruje kako su njezini ekstremni napadaji panike bili posljedica njezine izrasline. Kaže da je sa svojom pričom izašla u javnost kako bi podigla svijest.

- Savjetovala bih drugima da u sličnoj situaciji potraže stručnu pomoć i nađu nekoga tko će to istražiti u potpunosti. Po mojem iskustvu, i liječnici i pacijenti bi definitivno trebali biti svjesniji - rekla je i dodala da ide na kemoterapiju, sljedeći mjesec će biti drugi ciklus.

Kaže kako joj se čini da je tumor na mozgu imala dugi niz godina. Još dok je bila dijete od deset godina znala se noću dizati, povraćati pa se vratiti u krevet. To joj se dogodilo više puta u razmaku od nekoliko mjeseci.

Govorila je to roditeljima, no mislili su da pretjeruje.

- Nakon što su mi postavili dijagnozu, moja obitelj je rekla 'Pa ti si to govorila cijeli život'. Mislim da je tumor preuzeo moju osobnost jer sada kao da sam drugačija osoba - rekla je, a prenosi Daily Mail.

Helikopter-roditelji guše svoju djecu i čine ih bespomoćnima
Helikopter-roditelji guše svoju djecu i čine ih bespomoćnima

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru