Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lijepa Katie (11) osvaja modne piste, a ima cerebralnu paralizu

Prošli tjedan djevojčica s cerebralnom paralizom prošetala je modnom pistom u Londonu. Pokazala je nove kreacije marke Panda, a kolica je koristila kao podršku. Nije bila jedina van 'modnog stereotipa'

Katie Renshaw (11) je većinu života provela u invalidskim kolicima, a prije tjedan dana prošetala je modnom pistom Londonskog Fashionweek-a. Još kao bebi dijagnosticirana joj je cerebralna paraliza, koja narušava koordinaciju mišića.

Prije tri godine Katie je bila na operaciji u bolnici Alder Hey u Liverpoolu, koja je trajala devet sati, zahvaljujući kojoj su kirurzi ispravili njezine noge i stopala. Nakon još jedne operacije i intenzivne fizioterapije, lani je Katie napravila svoje prve korake. 

Prošli tjedan, sva nasmijana, prošetala je modnom pistom pokazujući nove kreacije marke Panda, koristeći kolica na modnoj pisti, ali samo kao podršku.

Katie, iz Runcorna u Cheshireu, je potpisala ugovor sa Zebedee Managementom i već je snimala za brendove River Island i Matalan.

- Ona stalno govori kako je ponosna na sebe. Prošla je kroz sve što je prošla, a sada je u stanju učiniti nešto tako veliko kao što je ovo - rekla je njezina majka Claire (43) za britanski Daily Mail.

Foto: Zebedee Management

Inače, Zebedee Management zastupa i druge modele, koji nisu tipični za modnu industriju.

- Prošli tjedan su nastupili na Londonskom tjednu mode i Alfie koji ima autizam, Daisy koja je imala dvostruku amputaciju, Freya s alopecijom, Elijah koji ima albinizam i Ella koja ima Down sindrom. Svi su oduševili - rekli su nam iz Zebedee Managementa.

Foto: Zebedee Management

- Zebedee Management je jako ponosan na svakog svojeg modela. Tako je važno imati raznolike ljude za modne i medijske kastinge, a mi želimo potaknuti sve brendove da razmotre osobe s invaliditetom, dodatnim potrebama i vidljivim razlikama da ih zastupaju u reklamiranju njihovih ponuda i proizvoda. Vrijeme je da se prekine dugotrajnu diskriminacija u industriji - dodali su.

BOGATAŠICA SE ZABAVLJA NAKON BURNOG PREKIDA: Izašla van sa sestrama polugola, u prozirnom kombinezonu

Komentari (3)
  • ......kako se rugaju sa bolesnim ljudima.....glumeci ....podrsku.......njima treba lova , ljekovi, standardi a ne .....molitve.....suosjecanje...

    26. 2. 2019,   19:12
  • Sretno hrabra djevojčice.

    26. 2. 2019,   20:01