Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Limun - zdravi saveznik koji čuva kožu, nokte i bijele zube

Limun - zdravi saveznik koji čuva kožu, nokte i bijele zube
1

Ovo citrusno voće čisti pore, dezinficira kožu i uklanja mrlje, pomaže u jačanju noktiju te je nezaobilazan dio tretmana posvjetljivanja kose i izbjeljivanja zubi

VIDEO

Limun sadrži vitamin C i limunsku kiselinu koji uklanjaju mrlje te posvjetljuju i dezinficiraju kožu. Najbolje je iscijediti sok pola limuna i nanijeti ga na mrlje i ostaviti da djeluje pola sata prije ispiranja. Postupak treba ponoviti dva puta na dan, a prvi rezultati vidjet će se za dva mjeseca. Odličan je izbor za posvjetljivanje kože laktova i koljena, piše Daily Makeover

Tonik za čišćenje kože

Limun djeluje i antibakterijski, čisti pore i višak masnoće s kože. Dovoljno je nekoliko kapi limuna pomiješati s uljem čajevca i 2 dl vode. Mješavina djeluje kao tonik za čišćenje lica, a osobito pomaže u uklanjanju akni i njezi masne kože. 

Piling za usne

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj citrus djeluje i kao piling za usne. Netom prije spavanja treba usne namazati s nekoliko kapi limuna i ostaviti da djeluje preko noći. On će ukloniti mrtve stanice kože i brže će se skidati. Ako su usne već oštećene, limun valja izbjegavati jer će ih kiselina nagristi i dodatno oštetiti. 

Učvršćuje nokte i čisti žute mrlje

Kombinacija jedne žlice maslinovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka jača krhke i lomljive nokte. Najbolje ih je namočiti ili namazati mješavinom prije spavanja kako bi bolje djelovala. 

Osim toga, pomaže i uklanjanju žutih mrlja koje najčešće nastaju kao posljedica pušenja i djelovanja gljivica. 

Izbjeljuje zube

U posudu stavite 1/4 šalice sode bikarbone i nekoliko kapi soka limuna. Dobivenu pastu nanesite na zube i ostavite da djeluje dvije do tri minute, pa isperite. Sve dulje od toga može oštetiti caklinu.  

Pospješuje zacjeljivanje ranica u ustima

Osim što izbjeljuje zube, limun ubrzava i zacjeljivanje bolnih afti u ustima. Najbolje je na ranicu staviti tek nekoliko kapi eteričnog ulja limuna i ostaviti da djeluje. 

Djeluje kao hidratantna krema 

Mješavina kokosove vodice i soka od limuna u istim omjerima blagotvorno djeluje na kožu. Limun čisti sve nečistoće, a kokosova vodica umiruje crvenilo i pomaže u zadržavanju vlage. 

Posvjetljuje kosu

Među najpoznatijim prirodnim tretmanima posvjetljivanja kose jest onaj s limunovim sokom. Najbolje je pomiješati limunov sok s toplom vodom u omjeru 1:1. Mješavinu potom treba nanijeti na kosu, ostaviti da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce će pojačati djelovanje limunske kiseline i posvijetliti boju kose. 

Ovaj se tretman preporučuje koristiti najviše jednom na tjedan jer može oslabiti vlasi i učiniti ih lomljivima. 

Osim kod posvjetljivanja kose, uspješan je i pri stimulaciji suhog vlasišta jer uklanja mrtve stanice kože i pospješuje izlučivanje prirodnih ulja neophodnih za zdravu kosu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju