Nježne trakice od piletine su glazirane u umaku za roštilj koji možete sami napraviti na brzinu, a najbolje ih je poslužiti sa smeđom rižom, kukuruzom i kupus salatom koja je pravi ljetni hit
Ljetni ručak: 'BBQ piletina' kao s roštilja s ukusnom salatom
Sastojci:
100 g kukuruza iz konzerve
150 g mrkve
150 g crvenog kupusa
1 limeta
1 žlica ulja
250 g smeđe riže
2 glavice češnjaka
2 mlada luka
2 žlice tamari ili soja umaka
2 žlice pirea od rajčice
2 žličice meda
2 x 170 g pilećih prsa bez kostiju
Svježi korijandera
Priprema:
Pileća prsa narežite na trakice. Zagrijte posudu srednje veličine s pola žlice ulja na srednje jakoj vatri, dodajte piletinu i začinite crnim paprom. Pirjajte dvije minute sa svake strane, dok meso ne postane zlatne boje.
U međuvremenu pripremite umak - usitnite češnjak i stavite ga u manju posudu. Dodajte mu pire od rajčice, tamari ili sojin umak, med, sok od četvrtine limete i četiri jušne žlice hladne vode.
Smjesu izlijte u tavu s piletinom. Kuhajte tri minute, pa još pet minuta s poklopcem, sve dok piletina nije dovoljno kuhana (dodajte malo vode u umak za roštilj ako je potrebno).
Usitnite korijander na grublje komade, iscijedite kukuruz iz limenke. Zagrijte posudu srednje veličine s pola žlice ulja na srednjoj vatri, dodajte smeđu rižu, dvije žlice vode, kukuruz i pola nasjeckanog korijandera. Kuhajte pet minuta.
Napravite salatu od kupusa: sitno narezati crveni kupus, mrkvu i mladi luk. Stavite sve sastojke u zdjelu s preostalim korijanderom. Istisnite sok iz preostale limete.
Na tople tanjure 'prospite' žlicu smeđe riže i servirajte piletinu kao s roštilja, s kupus salatom.
Recept s portala independent.com.
STALNO SE SVAĐAJU: Ova tri horoskopska znaka su osjetljiva na sve