Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljubavni parovi koji se često svađaju - zapravo se jako vole

Ako ste spremni jasno reći ono što vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni vašu ljubav staviti da drugu, višu razinu. Najgore je stalno izbjegavati rasprave

Dobra svađa jednom tjedno pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u što vjeruje 44 posto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

Pitomi, civilizirani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno u vezi jer, unatoč malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena.

RIJEČI BOLE GODINAMA... Ispričali što su najbolnije čuli u životu: 'Tebe nitko neće voljeti'

Znanstvenici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, puno i vole. Stalno izbjegavanje sukoba nije najbolji način za gradnju dugotrajnog, zdravog odnosa. Upravo suprotno, ako ste spremni jasno reći ono što vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni vašu ljubav staviti da drugu, višu razinu.

Zreli ljudi nemaju naviku svađati se na način da nekoga osobno napadaju i urlaju, može se to izvesti i na puno finiji, zdraviji način. Kvalitetna argumentirana rasprava je bolja opcija.

themoviedb.org | Autor: themoviedb.org Foto: themoviedb.org

Osim toga, svađanje pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako - bilo bi mu svejedno, a tada se čovjek obično nema potrebu raspravljati. Možda se čini najlakšim izborom ne komentirati to što vas kod partnera izluđuje, ali bolje je porazgovarati o tome, pa makar i žestoko, jer jedino se tako stvari mogu poboljšati.

TOPLA PRIČA U SLICI Kad mama fotka: Fotografijama djece priča bajku o odrastanju

Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije, najiskreniji. Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osjećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi se slažu da je raspravljanje jedna od ključnih točaka za zdravu i sretnu vezu. Zapravo, s parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

I zapamtite, kada se prepirete s partnerom - nije važno tko će pobijediti ili izgubiti. Puno važnije je to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto novo jedno o drugome, ali i o samome sebi, prenosi Bright Side.

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Ovo je razlog zašto se Kraljica nije vratila u London kad je umrla princeza Diana

Komentari (42)
  • Ne svađajte se ljudi.Budite dobri jedan drugome.😊

    9. 3. 2019,   22:46
  • Ma najgore su svadje oko banalnih stvari i najčešće,ono kad ti žena tvrdoglava,a ti i sam kao žena,pa ne popuštaš...Sreća pa ima ono na kraju,posle svadje sve je sladje🤣i to zaista je tako..Bolje i ponekad svadja,nego ravnodušnost,e za tu boljku leka nema😛

    9. 3. 2019,   22:57
  • Ja sam se evo sad posvađao i ode spavat laku noć svima.

    9. 3. 2019,   23:00