Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ljubimci i emocije: Agresivan pas ne znači nužno i loš pas

Ljubimci i emocije: Agresivan pas ne znači nužno i loš pas
6

Na ovogodišnjoj "Real Dog" konferenciji, 16. i 17. studenog u Novoj Galeriji u Zagrebu, vrhunski će stručnjaci potvrditi odnosno opovrgnuti ustaljena mišljenja o agresivnim psima

VIDEO

Jedna od najistaknutijih predavačica na konferenciji koja će održati čak dva predavanja je veterinarka Dunja Kovač, ujedno i jedina veterinarka bihevioristica u ovom dijelu Europe. 

Kovač se bavi poremećajima u ponašanju pasa i mačaka te provođenjem bihevioralne modifikacije. U Novom Sadu osnovala je svoj edukativni centar za vlasnike i kućne ljubimce “Pets & Science” gdje je razvila jedinstveni sustav savjetovanja vlasnika i rješavanja problema u ponašanju pasa i mačaka. Uz to, Kovač je jedna od autorica "Priručnika za odgovornog vlasnika psa” kao i mnogobrojnih stručnih tekstova, predavanja i radova.

Predavanja koja će ova stručnjakinja održati nose naziv "Poremećaji u ponašanju pasa vs. neodgoj" te "Vrste agresija kod pasa". U prvom predavanju Kovač će pobliže objasniti problematiku nerazlikovanja poremećaja u ponašanju pasa koji zahtijevaju stručnu pomoć biheviorista te neodgoja u kojem vlasnik psa može djelovati sam ili uz pomoć trenera.

Drugo će se predavanje odnositi na stigmatizaciju agresivnog psa kao lošeg, opasnog i nasilnog. Kovač će objasniti zašto agresivan pas ne znači nužno loš pas te na koji se način agresija kao prikaz emotivnog stanja psa može dijagnosticirati prije nego pas postane nasilan. 

Drugi predavač čije predavanje itekako vrijedi poslušati je Mladen Ercegović koji se kinologijom počeo baviti 1986. godine. Ercegović je osnivač dvije uzgajivačnice pasa, "Mlader's" te "Try The Best", a do danas je uzgojio 70 legala. Osim toga, Ercegović je licencirani međunarodni kinološki sudac te osnivač više pasminskih klubova. Jedan je od autora "Pravilnika o opasnim psima", a trenutno djeluje kao član Povjerenstva za kadrove i priredbe te kao licencirani ovlaštenik za provođenje pravilnika o opasnim psima.

Njegovo predavanje nosit će naziv "Istine i zablude o psima u tipu terijera bull", a u njemu će stručno objasniti zašto pit bull terijeri i srodnici ove pasmine nisu u pravilu opasni psi, odnosno da mogu biti opasni kao i svaki drugi pas. Objasnit će zašto su ti psi uopće došli na loš glas te zašto je važno dobro poznavati ovu pasminu. 

Više informacija o ostalim predavačima kao i o kupnji kotizacija možete saznati na Facebook eventu "Real Dog Conference" te na stranicama Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje