Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ludilo umjetnih trepavica: Jesu li nam baš uvijek nužne?

Ludilo umjetnih trepavica: Jesu li nam baš uvijek nužne?
1

Svijet umjetnih trepavica, lepeza iznad očiju i raznih ekstenzija izmakao je kontroli. Sve više žena odlučuje se na makeover, koji na kraju često ne izgleda tako dobro jer oku daje težinu, neprirodan i umoran izgled

VIDEO

Svijet ljepote svako malo ima neku opsesiju, a u posljednje vrijeme to su definitivno umjetne trepavice. Duže vrijeme ovaj je kozmetički dodatak bio rezerviran za događanja i posebne prigode, no danas ih doslovno vidimo na svakom koraku.

Žene često misle da kad stave umjetne trepavice, spremne su i uređene za svakodnevicu te da se više ne moraju šminkati. Krivo. Umjetne trepavice daju licu težinu i uz njih se naprosto mora staviti neki meka-up jer solo izgledaju ekstremno. To naročito vrijedi za blijeda lica kojima, uz trepavice koje strše s oka, bolje paše i malo sjenila, rumenila i ruž.

Ovaj trend pokrenula je Kim Kadashian i njezina familija koja je konstantno pred kamerama, no uživo to izgleda sasvim drugačije.

Umjetne trepavice danas imaju veliko kozmetičko tržište, jer utjecaj slavne obitelji je ogroman, no pritom treba znati da se tragovi ljepila, linija spajanja, pokoja rupa od ispale trepavice uživo itekako vide te da dame koje su konstantno pred kamerama ipak imaju tim ljudi koji se brine o njima. I pritom paze da je svaka, pa i najmanja trepavica, na mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je postalo ludilo, mislim da ih žene koriste na krivi način i puno previše – komentirala je vizažistica Vivian Baker, koja je osvojila Oscara za make-up za film "Bombshell, film o voditeljicama Fox Newsa.

U filmu je prikazano kako je nastao prototip Barbie voditeljica, koje su uvijek nosile puno šminke uz, naravno, velike i guste umjetne trepavice.

- Fox News look kreiran je kako bi što bolje izgledao na kamerama i rasvjeti. To je poput pravila koje kaže, ovako ćeš izgledati glamurozno. Izgled je trebao predstavljati ideal koji je za Fox News osmislio Roger Ailes, njihov direktor. On je mislio da je to lijepo i to je postao nepisani zakon za njihove voditeljice, što je onda utjecalo na izgled svih tih ikona s maloga ekrana - otkriva Baker.

- Žene su dolazile na šminkanje kad bi se išle naći s Ailesom – komentirao je u Ailesovoj biografiji "The Loudest Voice in the Room", bivši make-up artist Fox Newsa Gabriel Sherman. – Rekle bi, idem vidjeti Rogera, moram biti prekrasna - .  

U filmu je vizažistica Baker koristila ekstremno umjetne trepavice kao simbol pretjeranog ukrašavanja, koje na koncu ne izgledaju lijepo, već izvještačeno i umjetno.

- Htjela sam da njezin izgled bude poput maske koja prekriva pravu osobnost. Uloga njezine šminke bila je da se izgled uklopi u viziju koja je smatrana idealom u Fox-u, a ne da istakne njezinu ljepotu ili atraktivnost, već da se ona zamaskira – komentirala je Baker.

Činjenica je da je sveprisutnost digitalnih medija utjecala i na kozmetičke trendove, a upravo tome možemo djelomično zahvaliti popularnost ovog make-up detalja.

- Mnoge žele da im lica budu konstantno spremna za kameru, a to uživo drugačije izgleda. Mislim da smo stvorili čudovište od ovog trenda. Definitivno smatram svakodnevno korištenje umjetnih trepavica pretjeranim. Kao žena i vizažistica, smatram da bismo morale prihvatiti svoju ljepotu, a ne stavljati naglasak na umjetne dodatke i misliti da moramo tako izgledati da bismo bile prihvaćene - uvjerena je Baker. - Sačuvajte umjetne trepavice za crveni tepih i događanja, moje dame. Lijepe ste na prirodan način, takve kakve jeste - .

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'