Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mačke znaju kada su zli duhovi u kući i upozoravaju vas na to

None Foto: Dreamstime

Strahujete li od uroka ili se bojite kako vam netko želi napraviti nešto loše, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke, mazite joj lijevu šapu pa nastavite sve do rep

Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvat će i sve ukućane. One su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Ako vidite mačku da dugo sjedi u jednom dijelu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je preporuka zapaliti pelin i zadimiti kuću.

Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim dijeli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega. Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka jer za mačke kažu kako su čarobne životinje. Na primjer,strahujete li od uroka ili se bojite kako vam netko želi napraviti nešto loše, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke, mazite joj lijevu šapu pa nastavite do repa. 

 | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Zanimljivo je kako ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mjestima gdje je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da prije useljenja u novi dom, u njega najprije puste mačku. Ona tada eliminira negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu. Naime, mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći ovisi o tome kojoj vrsti pripada. Pa se tako vjeruje da mačke Perzijske, Sphinx, Rex i Munchkins rase imaju duplo više magičnih i iscjelitelhjskih sposobnosti u odnosu na druge.

Nije svejedno ni koje boje je mačka:

 • Crna - povezuje se s okultnim moćima, vješticama, magijom i zaštitom. Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije i donose mudrost te moć dobrog rasuđivanja.
 • Crvena - vežu se uz mušku energiju i privlače novac.
 • Plavkasta ili sivkasta - pomaže u održavanju osjećaja sreće, ljubavi, mira, kao i emocionalne stabilnosti.
 • Bijela - mačke ove boje smanjuju stres i imaju energiju koja privlači dobro zdravlje.
 • Dvobojna - donose dugovječnost i uspjeh.
 • Trobojna - štite od zla i privlače prosperitet i sreću.
 • Prugasta - privlače veselje i dobro raspoloženje te štite od stresnih situacija, piše Atma.

Saznajte i kako prepoznati prisustvo anđela kraj sebe - kliknite na 7 znakova da vas posjećuje vaš anđeo čuvar - obratite pažnju!

Komentari (179)
 • U takvim situacijama je preporuka popiti pelin i zadimiti joint.

  14. 5. 2017,   21:02
 • Mačke su zakon...i ove i one, bilo koje! Pozdrav za mačke!;))

  14. 5. 2017,   21:15
 • ja ih iman 4 oko kuće i siguran san da su tu kod mene jer im svaki dan dadem jest, a ne zato šta su spazile negativnu energiju

  14. 5. 2017,   20:15