Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majčin imunitet štiti bebe od ospica samo prva tri mjeseca

None Foto: Dreamstime

Rezultati su nas iznenadili. Prije ovog istraživanje pretpostavljali smo da je većina novorođenčadi imuna na ospice barem većinu od prvih šest mjeseci života, rekla je Shelly Bolotin sa Sveučilišta u Torontu

Moguće je da bebe ipak nisu zaštićene od ospica većinu prve godine majčinim imunitetom. Prema novoj studiji taj period je samo tri mjeseca, što je problem jer su kod beba moguće komplikacije te bolesti, a cijepe se tek s 12 mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživači iz Kanade analizirali su krvne uzorke 200 beba u bolnici u Torontu, a tražili su broj antitijela koja se bore protiv ospica, što je indikacija imuniteta. Nedovoljne razine antitijela pronašli su u 20% novorođenčadi, 90% beba starih tri mjeseca i kod svih beba starih šest mjeseci.

- Rezultati su nas iznenadili. Prije ovog istraživanje pretpostavljali smo da je većina novorođenčadi imuna na ospice barem većinu od prvih šest mjeseci života - rekla je Shelly Bolotin sa Sveučilišta u Torontu.

BLAGDANSKA INSPIRACIJA Tata 'pretvorio' sina u patuljka i stvorio mu divne uspomene

Bolotin je objasnila da su prijašnja istraživanja rađena u područjima gdje su ospice češće nego u Torontu gdje je visoka procijepljenost pa su stoga majke bile više izložene bolesti, te im je tijelo stvaralo više antitijela za borbu protiv ospica. Zbog toga onda majke nisu ni djeci prenijele toliko antitijela koliko je to bio slučaj u područjima gdje su ospice češće.

AGENCIJA ZA NADZOR IGRAČAKA: Ovo je 10 najopasnijih igrački koje možete kupiti ovog Božića

- Niska razina antitijela kod majke znači i nisku razinu kod bebe i onda i zaštita automatski kraće traje - zaključila je Bolotin i naglasila kako je i ovo istraživanje pokazalo koliko je bitno cijepiti se protiv ospica jer bebe s manje antitijela može sačuvati jedino sigurna okolina.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (8)
  • Ovi iz NWO baš odlučili da nas sve "cijepe" kako bi mogli na nama debelo zarađivati putem farmacije.

    23. 11. 2019,   11:39
  • Vjerojatno iz razloga što majke nemaju dovoljno antitijela, odnosno nisu stekla imunitet prirodnim putem već preko cjepiva... I onda se čudimo ADHD-u, i poremećaju pažnje općenito kod djece, autoimunim bolestima, raznim vrstama raka... Puno cjepljenja(najbolje dok je dijete još u majci), te odmah vlastiti mobilni aparat i tablet da djetetu slučajno ne bi bilo dosadno i to je to...

    23. 11. 2019,   11:29