Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka otkrila odličan trik kako da djeca ne 'žicaju' po trgovini

Ona savjetuje da se zaustavite na trenutak i prokomentirajte ono što dijete pokazuje riječima: 'Hajde da te s njome fotografiramo i pošaljemo Djedu Božićnjaku kako bi znao što želiš'

Kristina Watts je majka troje djece i dobro zna koliko je iscrpljujuće biti sa djetetom u trgovini i slušati sve moguće varijante moljakanja da mu se nešto kupi. Ovakve situacije su posebno naporne u periodu godine prije blagdana kada mališani znaju da će uskoro dobiti sve i svašta, a trgovine su prepune bajkovitih detalja koji im privlače pažnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Smislila je sjajan način kako se spasiti od toga i jednostavno stopirati takve razgovore i pokušaje uvjeravanja djece zašto bi im trebala nešto kupiti.

- Naši odlasci u trgovinu bili su najgori u ovo doba godine. Moja djeca su, naravno, željela sve - rekla je i dodala da joj je nebrojeno puta prošlo kroz glavu koliko bi život bio jednostavniji da ima uljudnu, rezerviranu djecu koja ne traže stvari - rekla je.

Sada, na primjer, kada njezina kćer Emerson zatraži da joj kupi neku igračku, Kristina uzme mobitel i fotografira ju.

Once again my camera roll is FULL of pictures of Emerson with every single thing she wants for Christmas. Why...because...

Objavljuje Kristina WattsNedjelja, 17. studenoga 2019.

Kako to popravlja situaciju?

- Zaustavite se na trenutak i prokomentirajte ono što dijete pokazuje riječima: Hajde da te sa njome (igračkom) fotografiramo i pošaljemo Djedu Božićnjaku kako bi znao što želiš'. Kada Emmie tako pristupim, ona se nasmiješi, kaže 'ptičica', zamoli da vidi fotografiju pa ostavi igračku i krene dalje. Magično je. Nema suza, vrištanja... I sve na kraju zaboravi za nekoliko minuta. Stvarno, pokušajte - nastavila je ova dosjetljiva majka, a prenosi distractify.com.

“When you support a small business an ACTUAL family does a happy dance.” Yep. True. We have actual dance parties to...

Objavljuje Kristina WattsSubota, 30. studenoga 2019.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (34)
  • mozda sam dinosaur...ali moja, a i mnoge druge majke su imale jednostavno rijesene granice po tim pitanjima.Znao si kao klinac kako se ponasati.Nisi bio hiperaktivan nego neodgojen.Bio si zahvalan za svaku stvar,igracku,vocku,odjecu.Ovaj konzumeristicki mentalitet i liberalizam su sve sy..ali....Odgovor na histeriju u ducanu je dobra stara efikasna samarcina.Cisto za reset na tvornicke postavke i normalno funkcioniranje.Vi svi moderni roditelji lupajte minuse do neba i natrag,ali djelovalo je uvijek.Nekad su djecu odgajali,danas ih podmicuju....

    5. 12. 2019,   07:52
  • Koja hrpetina gluposti. Na kraju opet dijete ne zna i ne razumije što znači NE.Dapače ova majka fokusira dijete na smartphone što je po meni ovisnost 21.st ako pogledam današnju mladež. Ionako već svi hodaju pogrbljeni kao hijene, ali zato svog sina učim drugim vrijednostima ponekad nije lagano i on misli da suzama i dernjavom može izvuči sve na svoj mlin. Ali imamo sreću jer pedijatar kojeg imamo je vrhunski i reko nam je od prvog dana će vas pokušati manipulirati, a na vama je kakav stav ćete imati prema svome dijetetu. Teško je kada znaš koliko voliš svoje dijete, ali ako ga mi kao roditelji ne naučimo što je DA i NE i sve ostale kulturološko moralno ispravne manire onda smo mi zakazali i nitko drugi.

    5. 12. 2019,   07:16
  • Glupo kratkotrajno "rješenje" ....

    5. 12. 2019,   07:32