Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majke modernog doba redovito surfaju internetom

None Foto: Fotolia

Nakon što ih dijete probudi plačem usred noći, četiri od deset majki neće se vratiti u krevet već će se radije priključiti na omiljene internetske stranice, otkrila je studija

U prosjeku 92 minute na dan majke sa malom djecom provode surfajući omiljenim internetskim stranicama, utvrdilo je britansko istraživanje. Gotovo polovica mladih majki u dobi od 16 do 24 godine služi se i mobitelima da bi pristupile internetu, a od deset majki njih četiri će se nakon buđenja usred noći priključiti na internet.

Omiljene stranice za majke su one društvenih mreža te forumi o roditeljstvu na kojima pronalaze korisne savjete o odgoju i njezi djeteta. Novopečene majke putem interneta dopisuju se s partnerima i prijateljima koji su na poslu, traže kulinarske recepte, šalju elektroničku poštu i telefoniraju preko Skype-a.

Traženje savjeta i podrške

Sedam od deset žena komuniciraju s drugim majkama te izmjenjuju roditeljska iskustva i savjete od jednog do dva sata svakoga dana. Većina žena prednosti moderne tehnologije vide kao blagoslov koji im je olakšao život, i pružio više slobodnog vremena za sebe.

- Činjenica da majke provode 92 minute svakoga dana na internetu pokazuje kako moderno majčinstvo ide ukorak s tehnologijom - rekla je jedna od ispitanih žena.

-Žene se osjećaju sposobnije kad same mogu rješavati probleme, što im internet i omogućava- tvrdi Faye Mingo, glasnogovornica britanskoga Foruma za mlade majke. Komentiraj, znaš da želiš!