Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Makeover doma uz jarke boje - zabluda je stavljati samo bijelu

Makeover doma uz jarke boje - zabluda je stavljati samo bijelu
1

U manje stanove bojenje jednog zida unosi dubinu i prostranost. Promjenom boje ili presvlaka za stolce te uz poneki žarki prekrivač ili ukrasni detalj cijela će prostorija oživjeti

VIDEO

U uređenju malih prostora zavladao je mit prema kojem zidovi i namještaj moraju biti bijeli kako bi se stvorio dojam prostranosti. Radije se odlučite za hrabre boje i zidove bojite izvan linija, poručuju dizajneri. 

- Izaberite jarke boje. Crvena i električnoplava, zelena i žuta istaknut će otvorenost prostora - kaže dizajner Mark McCauley. Iako mnogi dizajneri interijera ne vole ideju jednog zida koji je drukčije boje od ostalih, u manje stanove to unosi dubinu i iluziju prostranosti. Prostorije možete povezati te prividno povećati i kombiniranjem uzoraka. Primjerice, jastuci i sjenilo na lampi mogu imati isti uzorak, a okvir zrcala i stol biti iste boje. Ti detalji mali prostor čine skladnijim - objašnjava dizajner slavnih Jason Laudau. Korištenje različitih uzoraka još je jedan mit kojeg se pri uređenju malih prostora ne morate pridržavati. 
 

 

550 sq ft of fabulousness from Pinterest Contributor @homeandfabulous #smallspaceliving #MakeHomeYours

Fotografiju objavljuje HomeGoods (@homegoods)

- Mislim da hrabri uzorci na zidovima i tepisima odvlače pozornost od veličine prostora - tvrdi dizajnerica April Sheldon.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Volite li eklektički stil uređenja, imajte na umu da strop u malim prostorijama ne mora nužno biti bijel niti jednobojan - različitim teksturama i uzorcima privući ćete pogled prema gore i sobu učiniti višom, pa i prostranijom. Isto će se postići jednobojnim zavjesama koje sežu do poda. Iako se čini nelogično, veliki namještaj povećava male prostore - poručuje dizajnerica interijera Mona Hajj te dodaje:

- Bolje je upotrijebiti veliki komad namještaja nego puno malih. Na primjer, veliki krevet, komoda ili ormar prostoru će dati grandioznost.

Dreamstime

Iskoristite ljeto za osvježavanje životnog prostora jer pravilan odabir boja stvara vizualni sklad. Ovog ljeta pokažite hrabrost i ne izbjegavajte intenzivne tonove. Ako su vam jarke boje preodbojne, krenite od manjih prostorija. Usudite se biti drukčiji - modra plava idealna je za kupaonice, a stvorit će iluziju većeg prostora. Sličnu stvar možete napraviti u predsoblju, ali ovaj put iskoristite toplu boju u kombinaciji s hladnim tonovima.

Narančasta je vruća boja, koja traži osvježenje, a idealan izbor je nježna nijansa plave. Hladni tonovi odlično će uspostaviti balans i donijeti svježinu. U bilo kojem prostoru važno je uskladiti sjajne i mat površine. Sjajni stolci i stakleni stol djelovat će kao nebo i zemlja, pa je bolje rješenje stol mat izgleda. Kad ste riješili mjesto za objed, okrenite se ostatku kuhinje.

I ovdje možete pokazati odvažnost i kombinirati jednu boju kroz različite nijanse. Ako je kuhinja u boji pistacije, nemojte odmah otpisati druge nijanse zelene. Elementi neće izgledati loše ako su odjeveni u nijansu sličnu kuhinjskim zidovima. Za moderan dnevni boravak držite se ružičaste i smeđe boje, kombinacije koja je i nježna i muževna.
 

Šećer na kraju je spavaća soba. Zaboravite na dosadu u svojoj oazi mira i osvježite je čistom bijelom bojom, ali dodajte jače elemente koji odišu osobnošću - pokrivač od kašmira ili blještava svjetiljka savršeno će obaviti posao. Prilikom bojenja stana ili kuće ne morate se držati trendova. Ako se ružičasta ili plava čine kao prevelik izazov, igrajte na sigurno i držite se neutralnih boja poput bež, bijele ili sive.

Ove palete boja pašu uz gotovo sav namještaj i neće privlačiti pozornost na sebe. Bez straha kombinirajte neutralne i jake tonove, i to na način da samo jedan zid oživite intenzivnom nijansom. Neutralne boje neće se tući s jarkima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'