Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Makeup prema boji kose: Što paše plavuši, a što crvenokosi

None Foto: Pixsell 4

Brinete trebaju izbjegavati hladne nijanse, plavušama umjesto rumenila bolje pristaje bronzer, zeleno sjenilo je idealno za crvenokose, a crveni ruž za crnokose

Makeup žene najčešće prilagođavaju boji očiju ili odjeći, a samo rijetke razmišljaju o boji kose. Dobar makeup može istaknuti boju kose, a s lošim izborom kontraefekt je gotovo pa zajamčen.

Brinete

Žene s tamnijom bojom kose mogu nositi svjetliji makeup i izgledati svježe. Iako možda djeluje neobično, odvažni ruževi poput narančastog, savršeno će istaknuti čokoladne nijanse smeđe kose. Kao i obrve, i usne uvijek naglasite olovkom. Izbjegavajte hladne nijanse sjenila poput svijetloplave, a iskoristite sve nijanse smeđe, bež i sive. Uz to, za svjež izgled koristite sjajna sjenila. 

Plavuše

Oči naglasite tamnim sivim i smeđim nijansama ili izrazito svijetlim kao što je bež. Na usne nanesite ruž u neutralnim bojama, a rumenilo zamijenite bronzerom. Obrve posvijetlite što je više moguće kako se ne bi previše isticale. 

Crvenokose

Neutralne boje sjenila izgubit će se na licu crvenokose. Umjesto toga probajte smeđe nijanse kombinirati s ljubičastom olovkom za oči. Osim ljubičaste, crvenokosim ženama odlično pristaje i zelena zbog lijepog kotrasta. Bez obzira nosite li svjetlije ili tamnije nijanse ruža, usne uvijek naglasite olovkom. 

Ženama s crvenosmeđim nijansama najbolje pristaje klasični smoke eyes, a na usnama odvažne boje burgundije i šljive. 

Crnokose

Crnokosama najbolje odgovara odvažniji makeup, bilo na očima ili na usnama, no poželjno je izabrati jedno od toga kako ne biste izgledali prenapadno. Sjenila u boji šljive odlično će istaknuti oči i napraviti kontrast s vašom kosom. U slučaju da na usnama nosite crveni ruž,koji odlično pristaje upravo crnokosama, neka vaše oči budu što neutralnije.  

Komentari (8)
  • plavušama pašu neutralni ruževi, broncer umjesto rumenila, i sivi tonovi na očima. ma hajde...a predivan crveni ruž, zašto ne lijepo ružičasto rumenilo, zašto ne tamnije nijanse na očima? mislim da ne ovisi uopće o boji kose, nego o osobi, tipu tena, obliku lica, hrabrosti, želji da se nešto sakrije ili istakne, o odjeći koju nosiš taj dan, o stilu općenito.boja kose je tak manje bitna.

    11. 4. 2012,   14:48
  • Ako je ono na drugoj slici 'nude look' (sto znaci skroz diskretna šminka, kao da je i nema) onda sam ja konj

    12. 4. 2012,   21:14
  • charlize je za mene najljepsa glumica na svijetu i ima extra personality ,njoj sve pase.

    11. 4. 2012,   13:49