Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Male' ubojice: Najpodmuklije bolesti za koje još nema lijeka

'Male' ubojice: Najpodmuklije bolesti za koje još nema lijeka
7

Posjet liječniku zbog vrućice, osipa ili benigne cistične nakupine gotovo uvijek završi dobro za pacijenta. No nije tako ako vam priopće neku od ovih dijagnoza...

VIDEO

Bilo da ih je stvorila sama Majka priroda, ili da su se nekome "išuljale" iz tajnih laboratorija, neke su bolesti toliko strašne, tajnovite, nemilosrdne i ubojite, da za njih, ni nakon godina iscrpnih istraživanja, još nisu uspjeli naći lijek.

POGLEDAJTE VIDEO: Svako toliko dođe do nevjerojatnih napredaka, no od lijeka ni l

Pokretanje videa...

24sata Video 00:45

O tome koliko su ozbiljni AIDS i Alzheimer, nije potrebno niti govoriti, no ovi "tajnoviti ubojice" nisu jedini na tom popisu. Razvoj virusa HIV - a , ukoliko se potvrdi na vrijeme, može se uz današnju medicinsku skrb maksimalno usporiti, tako da pacijenti mogu poživjeti i duže od desetljeća, no naravno, takva je skrb dostupna samo u vrlo razvijenim zemljama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Alzheimer je jedan od ogromnih upitnika u svim medicinskim knjigama, jer, iako su shvatili što se točno događa u mozgu, kad se bolest javi, znanstvenici i dalje ne znaju što je uzrokuje. Lijek se, samim time, ne nazire.

Premda ju većina ne shvaća ozbiljno, obična je prehlada jedna od najmisterioznijih bolesti, kojoj zapravo i nema lijeka. Čaj s medom i odmor jedino su što će vam liječnik moći "prepisati" u slučaju bolesti.

Kad čujemo da netko na vijestima spominje ptičju gripu , piletine i kokošje juhe nema na nedjeljnom jelovniku. Nije ni čudo, s obzirom na to da ovaj mutirani virus kod gotovo polovice zaraženih završi fatalno. Virus je postao još opasniji otkako su utvrdili da se prenosi i s čovjeka na čovjeka.

Miris ljepila, boja zemlje i sjaj metala otvaraju vam apetit? Možda bolujete od poremećaja "PICA". Pacijenti s tim poremećajem imaju potrebu jesti papir, glinu, zemlju, željezo i druge nejestive i opasne stvari.

Među najgorima i najtajnovitijima su svakako multipla skleroza, lupus, Crohnova bolest i još četrdesetak drugih , koje su identificirane kao autoimune bolesti. To znači da imunološki sustav bolesnika reagira na normalne pojave u tijelu kao na opasnosti, pa u "unakrsnoj vatri" stradaju zdravi organi. Od autoimunih bolesti boluje između pet i sedam posto cjelokupnog stanovništva.

POGLEDAJTE VIDEO: Za njih znanstvenici nisu našli rješenje

Pokretanje videa...

24sata Video 00:33

Da je mozak velika nepoznanica potvrđuju i bolesti poput shizofrenije . Nemogućnost razlikovanja stvarnosti i fantazija, neorganiziran govor, halucinacije, izostanak osjećaja i motivacije, samo su neki simptomi ove teške psihičke bolesti. Za nju ne samo da nema lijeka, već nema niti testa za potvrdu dijagnoze bolesti.

Creutzfeldt - Jakobova bolest puno je poznatija pod nazivom "kravlje ludilo" (iako bolest kod ljudi i krava nije potpuno ista). Bolesnici obole zbog konzumacije zaražene govedine. Nazvavši bolest "ludilom" nije pretjerivanje, jer uzrokuje vrlo težak neurološki degenerativni poremećaj, čiji su simptomi brzonapredujuća demencija, gubitak pamćenja, psihoze, halucinacije, napadaji, deformacije tijela, nemogućnost govora i drugi. Oboljeli rijetko požive duže od šest mjeseci nakon zaraze.

Zvuči kao jako dobra izlika, no CFS, odnosno sindrom kroničnog umora stvarna je bolest. Sam naziv govori, radi se o kroničnom umoru, a oboljeli ponekad danima ne mogu ustati iz kreveta. Tradicionalna medicina ne nudi rješenja, pa se mnogi okreću alternativama. Bolest spada među bolesti s medicinski neobjašnjenim fizičkim simptomima, čija se dijagnoza temelji na eliminaciji.

Mnogi za nju kažu da je obavijena velom tajne, a oboljeli ne znaju više kako bi ju objasnili. Radi se o Morgellonovoj bolesti , a većina oboljelih govori o osjećaju da im insekti gmižu ispod kože. Koža je prepuna rana, a na njoj pacijenti često pronalaze i vrlo sitna crna vlakna. Mnogi su spekulirali o bolesti, no nitko nije konkretnije pokušao objasniti ili istražiti bolest. Uglavnom ju povezuju s GMO hranom, što vjerojatno otežava proces istraživanja.

Dok se mnogi pribojavaju trećeg svjetskog rata, nuklearnih katastrofa i NLO invazija, zaboravljamo koliko je malih "ubojica" oko nas i kako je lako probuditi se s neizlječivom bolešću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje