Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Mali Blizanci i Djevice najviše se vesele školi, a Rak najmanje

Mali Blizanci i Djevice najviše se vesele školi, a Rak najmanje

Zemljanim znakovima treba pomoći da se od početka naviknu na obaveze, vatreni znaci kreću u školu željni novih pothvata, zračni jedva čekaju upoznati nove ljude, a vodene valja napuniti samopouzdanjem

VIDEO

Ovan

Žustri Ovnovi su uzbuđeni zbog početka školske godine jer vole promjene i nova iskustva, pa makar to podrazumijevalo školske obveze. Ovna ne drži mjesto i teško se koncentrira pa ćete na tome morate zajednički raditi.

S obzirom na to da ne vole da im se govori što trebaju raditi, Ovnovima će buđenje njihova natjecateljskog duha biti najbolja motivacija za rad. Kako bi što bolje učio, dovoljno je da mu kažete da najbolji u razredu na kraju godine dobivaju diplomu.

POGLEDAJTE VIDEO (Horoskop za 2019. godinu):

Pokretanje videa...

04:19

Bik

Opušteni Bikovi mrze opraštanje od usporenih prazničnih dana. Oni su ljubitelji rutine, i to ponajviše one koja ne podrazumijeva stroge obaveze. No za mjesec-dva toliko će se naviknuti na školu da neće pomišljati na praznike.

Bikovi se teško pokreću, ali još teže zaustavljaju, najbolji pokretač može im biti sustav nagrade i kazne. Kažete li mu da ćete svaki njegov uspjeh nagraditi omiljenom knjigom ili videoigrom, dat će sve od sebe da postigne što bolje rezultate. S obzirom na to da su okorjeli pospanci, isplati im se i pokloniti kvalitetnu budilicu, koja će ih razdrmati u ranim jutarnjim satima.

Blizanci

Društvenim i prilagodljivim Blizancima povratak u školu ne predstavlja stres. Zapravo im godi spoznaja da će se naći u starom (ili novom) društvu. Inteligentni su i vole učiti, a najviše se vole pismeno izražavati.

Zablistat će u predmetima koji zahtijevaju originalne ideje i kreativnost. Koliko god bili energični, djeca Blizanci ne smiju raditi previše stvari istodobno jer se neće moći u potpunosti posvetiti ničemu. Ostavite im dovoljno vremena za igru.

Rak

Vezani za dom i obitelj, Rakovi nerado napuštaju poznatu sredinu radi škole. Često osjećaju strah uoči upisa u školu, a on ih ne napušta ni na početku bilo koje školske godine. Vole se držati ustaljenog reda i to će im olakšati prilagodbu na školu.

Rakovi 'upijaju' raspoloženje svojih roditelja pa je važno da ne pretjerujete u reakcijama ako dobiju lošu ocjenu. Budite iskreni, ali i razumni te ne vršite preveliki pritisak. Kad se nađu u škripcu, osjetljive Rakove treba puno bodriti, a jedina utjeha je čvrst i siguran roditeljski zagrljaj.

Pustite ih da pogriješe: Tako će djeca najbolje zapamtiti lekciju
Pustite ih da pogriješe: Tako će djeca najbolje zapamtiti lekciju

Lav

Ponosni, osjetljivi i pomalo tašti, Lavovi drugima izgledaju snažno, ali to prikriva njihovu ranjivost. Stalno traže pažnju i odobravanje, bez obzira na to je li riječ o prijateljima, obitelji ili učiteljima.

Disciplina je ključna riječ u odgoju i školskom uspjehu Lava. Naučite ih odgovornosti. Odlično će se snaći u izvanškolskim aktivnostima poput izviđača, gdje sami trebaju zavrijediti mjesto vođe i naučiti važnost ispunjavanja zadataka do kraja.

Djevica

Promišljene i marljive Djevice sjajne su u organizaciji te od vrlo rane dobi savjesni i odgovorni učenici. U tom ponašanju ponekad i pretjeruju pa im je potrebno više opuštanja nego drugima. Vole se brinuti za druge i pomagati im jer se tako osjećaju korisno. Ako nisu previše sramežljive, odlično se snalaze u debatnim timovima.

Najveći neprijatelj njihova uspjeha je sklonost samokritici. Zato ih treba hvaliti za postignuća i jačati njihovo samopouzdanje. Njihovu sklonost analizi usmjerite prema pisanju - nabavite im dnevnik u koji će zapisivati svoje osjećaje i misli.

Na što žene 'padaju': Kod Bika na muževnost, šarm kod Vage
Na što žene 'padaju': Kod Bika na muževnost, šarm kod Vage

Vaga

Svoj identitet Vage pronalaze u mišljenju okoline. Važno im je da se svi oko njih dobro slažu, a ako nije tako, naći će se u ulozi pregovarača. Osjećaj za ravnotežu njihov je pokretač, a takav stav primjenjuju i u školi. Ponekad su neodlučni i potrebno im je dulje od drugih kako bi se pokrenuli, no ističu se u svemu što počnu.

Odlični su u predmetima ili hobijima koji zahtijevaju preciznost i upornost. Dobro im leže matematički zadaci, a kako vole lijepe stvari i imaju izražen smisao za estetiku, potičite ih da se likovno izražavaju.

Škorpion

Snažni i puni energije, Škorpioni su bistri i obično izuzetno uspješni u školi. U njihovu odgoju vrlo je bitna disciplina, a ako se pokažu bezobzirni prema drugima, treba ih kazniti da se u mladoj dobi nauče pravednosti. Zbog velikog samoljublja teško podnose poraz. Osim toga, skloni su nadmetanju s drugima, a to može rezultirati i fizičkim sukobima u mlađoj dobi.

Naučite ih samokontroli. Vole učiti i isticati se, osobito u predmetima koji im to dopuštaju. Idealan poklon za njih je mikroskop, set za eksperimente ili iluzionistički set.

Strijelac

Zbog urođene znatiželje učenje im odlično ide, no lako gube motivaciju pa su im potrebni stalni poticaji. Talentirani su sportaši, a mogu biti uspješni u gotovo svemu u čemu ih se potiče. Slušajte njihove želje i podupirite ih u onome što je njima bitno.

Kako su otvoreni, iskreni i društveni, mogu lako potpasti pod utjecaj lošeg društva, za kojim se mogu povesti i popustiti u školi. Potaknite ih na učenje stranih jezika jer kako su veliki avanturisti u adolescenciji će ih privlačiti ideja putovanja u strane zemlje.

Pripremite ih da ostanu sami doma: Za prvi put - 15 minuta
Pripremite ih da ostanu sami doma: Za prvi put - 15 minuta

Jarac

Jarci više od svega cijene samostalnost i sigurnost, ali su svjesni da se toga mogu domoći samo vlastitim snagama. Zato su odgovorniji i suzdržaniji od većine učenika iako često imaju želju pobuniti se protiv autoriteta. Imaju urođen smisao za disciplinu, pa ih nemojte jako pritiskati.

Ako često mijenjaju svoje interese i izvanškolske aktivnosti, u tome ih podržite jer budite sigurni da oni samo traže ono što im najviše odgovara i u čemu će biti najuspješniji. Odmalena dugoročno planiraju, bilježe, računaju i mjere, pa ih opskrbite prikladnim alatima za te aktivnosti (ravnalo, planer, kalkulator, tablet, PC i drugo).

Vodenjak

Pripadnici ovog znaka imaju promjenjive interese, pa ih povremeno privlači jedan, povremeno drugi predmet. Njihova disciplina oscilira od nikakve do čvrste. U školi ih više veseli druženje s prijateljima nego samo učenje, a to je sve zbog njihove usmjerenosti na praktičnu stranu života.

Ako ih nešto zanima, Vodenjaci to iznimno brzo uče, dok su im predmeti koji ih ne zanimaju odbojni i nerijetko imaju problema s njima. Mogu djelovati odsutno ako im je dosadno u školi i na učenje ih uvijek treba poticati novim izazovima. Vrlo su kreativni i često talentirani za umjetnost. Kako su praktični i vrlo vješti, odlično im ide mehanika i popravljanje stvari. S roditeljima će biti najbliži ako uspostave prijateljski odnos. Teško podnose kritike i nužno ih je pohvaliti ako to zaslužuju.

Ovnu najbolje paše Lav, Biku nježna Riba, a Jarcu odani Rak
Ovnu najbolje paše Lav, Biku nježna Riba, a Jarcu odani Rak

Ribe

Osjetljive i intuitivne Ribe dugo žive u svijetu mašte i teško se prilagođavaju na školu. Nisu ljubitelji rutine i školske su im obaveze naporne. U poticanju Riba na uspješno izvršavanje zadataka potrebna je dosljednost, a roditelji nipošto ne bi smjeli ‘padati’ na njihove suze.

Ove bistre i znatiželjne duše imaju izražen talent za pisanje, glazbu te likovnu umjetnost. Skloni su analitici i razmišljanju, pa će im dobro ići društvene znanosti. Znaju biti neodgovorni i neuredni, pa ih treba neprestano kontrolirati te im svakodnevno pregledavati bilježnice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'