Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Mali trikovi za biranje savršene odjeće po mjeri svake građe

Mali trikovi za biranje savršene odjeće po mjeri svake građe
4

Savjeti stilista za sva vremena: Neka sve bude kao da je šivano po mjeri, tj. sako ne smije biti širok u ramenima, košulja ne smije zijevati, a hlače imati "balon"

VIDEO

Dok ne pronađe savršene traperice, svaka žena u prosjeku isproba 15 modela. Kako biste si olakšali potragu, prednost uvijek dajte modelu koji nije ni pretijesan ni prekomotan, savjetuju stilisti.

Iako je većina traperica izrađena od rastezljivih materijala koji sadrže likru ili spandeks, ti materijali s vremenom gube elastičnost, osobito ako ih sušite u sušilici. Ako vam traperice pristaju, ali su vam malo predugačke, nemojte ih zbog toga odbaciti. Skraćivanje traperica i hlača vrlo je jednostavna preinaka. Iako je riječ o jednostavnoj prepravci, da bi traperice zadržale autentičan izgled, recite krojaču da ih porubi originalnim šavom, koji se slaže s ostalim šavovima na hlačama, napominje John Mahdessian, predsjednik tvrtke Madame Paulette. 

Nemojte kupiti sako koji vam je preširok u ramenima jer bi preinaka bila složena, a rezultat neizvjestan. Želite li da vam se cipele malo vide, dužinu hlača izmjerite tako da rub hlača bude dva i pol centimetra od poda. 

Za hlače širokih nogavica i duge suknje vrijedi drugo pravilo. Idealno je da im rub bude šest milimetara od poda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mjera za traperice

Savršene je traperice teško pronaći jer se proizvođači uglavnom drže specifična omjera struk – bokovi. Ako se vaše tijelo ne uklapa u taj točno određeni omjer, nećete biti zadovoljni krojem. Stoga nastavite potragu dok ne pronađete brend čiji vam modeli pristaju. Isprobajte Levi’s Curve ID liniju traperica - tvrtka je analizirala 37.000 žena te je na tržište izišla s tri modela koja pristaju različitim oblicima tijela.

Izbor pravih hlača

Opće je pravilo pri kupnji hlača: kad ih zakopčate, ispod pasice trebalo bi još ostati mjesta za dva prsta. To je jamstvo da vam hlače neće biti pretijesne u struku čim pojedete zalogaj hrane koja napuhuje, savjetuje Christine O’Donnell, menadžerica tvrtke Madame Paulette. Hlače su pretijesne ako vas stežu ili se nabiru na preponama i trbuhu, a prevelike su vam ako na tim zonama nisu lijepo zategnute i glatke te se, kad sjednete, stvaraju “baloni”. 

Tri ‘mrtve’ točke pri odabiru haljine

Kao i kod sakoa, ramenice haljine moraju besprijekorno pristajati da bi haljina lijepo padala. Trebate obratiti pozornost i na liniju bokova i struka te prsa. Ako je struk previsok, krojač vam ne može pomoći, kao ni ako vam haljina ne pristaje na prsima. Da biste znali gdje je točno vaša linija struka, ustanite se i nagnite na lijevu te na desnu stranu i nabori će vam je pokazati. Ako želite prikriti puniji struk, odaberite model koji nije strukiran.

Pazite na kopčanje

Košulja je prave veličine ako linija kopčanja pada ravno, a između gumba nema “džepova” koji se otvaraju, što se događa kad je košulja pretijesna. No ako između gumba “zijeva”, problem možete riješiti skrivenim kukicama koje treba ušiti ispod letvice kopčanja, između dva gumba. Rukavi košulja trebali bi sezati tik ispod zgloba, nikako samo do polovine. Najkritičnija točka pri odabiru košulje je sredina bokova. Ako imate punije bokove, košulja na na tom dijelu tijela može biti prenapeta i nabrana te će se, kad hodate, podizati. Da biste bili sigurni dobro pada niz bokove, prošećite kratko u njoj kad je probate. 

Jakna i sako 

Ako u sakou ne možete bez osjećaja zatezanja voziti automobil, definitivno vam je pretijesan, kaže dizajnerica Carissa Brown. Pogledajte i kako leži na lopaticama jer ne smije biti ni tijesan ni prekomotan. Ako vam je udoban dok ga ne zakopčate, odlučite hoćete li ga kupiti jer mnoge žene vole nositi isključivo nezakopčan sako. Šavovi moraju “sjesti” točno na ramena jer će, ako su previše spušteni, sako izgledati preveliko. Preinaka ramenog dijela prilično je složena pa radije potražite drugi model. 

Tamne čizme izdužuju noge, a gležnjače ih vizualno skraćuju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru