Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Mali zdravstveni trikovi: Kako ublažiti bol, prestati štucati...

Mali zdravstveni trikovi: Kako ublažiti bol, prestati štucati...
6

Ako vas svrbi grlo, ne možete zaustaviti štucanje ili imate problema sa slabim mjehurom, postoje nevjerojatni genijalni trikovi koji će vas riješiti trenutne neugodnosti

VIDEO

Ako imate problema sa slabim mjehurom , razmišljajte o ljubavi i vezi s partnerom. Znanstveno je dokazano da takva pozitivna razmišljanja skreću pažnju s mjehura.

Ako vas svrbi grlo , počešite uho. Stimulacijom živaca u uhu stvara se refleks u grlu koji izaziva spazam mišića i smiruje svrbež.

Jeste li znali da lijevo uho bolje hvata glazbene zvukove od desnog? Ako ne čujete televizor ili radio , okrenite lijevo uho i bolje ćete čuti. Ali, ako nekog dovoljno ne razumijete kada vam priča, okrenite k njemu desno uho jer ono bolje hvata brzi govor.

Bojite se injekcija i ne želite osjećati bol ? Nakašljite se! Znanstvenici tvrde da kašalj podiže nivo pritiska u vašem kralježnom kanalu, što ograničava osjećaj boli na putu do vašeg mozga.

Imate problema s začepljenim nosom ? Pritisnite jezikom gornje nepce dok u isto vrijeme prstom pritišćete prostor između obrva. Liječnici tvrde da nakon 20 sekundi dolazi do pomicanja čeone kosti, što oslobađa začepljenje i čisti nos. A ako pak vam se "mozak smrzne" prilikom jedenja sladoleda, ponovite isti postupak.

POGLEDAJTE VIDEO: Neki od zdravstvenih trikova koji će vam 'spasiti život'

Pokretanje videa...

24sata Video 00:33

Krvarenje iz nosa također možete lako zaustaviti. Naime, zaustavite ga tako što ćete komad pamuka staviti na gornje desni, odmah ispod nosa, i pritisnuti ga. Većina krvi prilikom krvarenja iz nosa dolazi iz zida hrskavice koji dijeli nos, tako da pritiskom na to mjesto zaustavljate krvarenje.

Kada vas boli zub , uzmite led i njime trljajte dio kože između palca i kažiprsta. U tom dijelu postoje živci koji stimuliraju mozak da blokira bol u ustima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prejeli ste se prije spavanja i muči vas želudac ? Lezite na lijevi bok. Ako ležite na lijevom boku, želudac je položen niže. Želučana kiselina zbog koje i nastaje žgaravica se ne može podizati.

Ako vas uhvate trnci u ruci , mašite s glavom lijevo - desno i trnci će proći. A ako vam utrne noga , potrebno je da ustanete i počnete hodati.

Ako štucate bez prestanka , palcem i kažiprstom pritisnite dio iznad obrva i ubrzo ćete prestati.

Kada se idući puta napijete i imate užasnu vrtoglavicu , stavite ruku na nešto stabilno. Tada dajete mozgu drugu referentnu točku, što vam pomaže da zaustavite vrtoglavicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...