Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Mama je zbog kćeri dala otkaz: 'Ona je opasna za sebe i druge'

Mama je zbog kćeri dala otkaz: 'Ona je opasna za sebe i druge'
5

Ona točno zna što radi. Kad imate dijete koje je takvo mislite: 'Što krivo radim?'. Pod stresom sam stalno i iscrpljena od brige o njoj, požalila se mama iz Engleske

VIDEO

Britanka Joanne, majka trogodišnje djevojčice Lottie, ispričala je u britanskoj TV emisiji Britain’s Naughtiest Nursery kako je bila prisiljena napustiti posao, jer mora brinuti o kćerki 24 sata dnevno. Zbog toga je u emisiji, koja se bavi djecom vrtićke dobi s kojom je 'teško izaći na kraj', pomoć potražila od dječje psihologinje, Laverne Antrobus.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

Joanne je ispričala da su je, dok je Lottie još išla u vrtić, tete zvale barem tri puta tjedno da dođe po nju jer same nisu mogle 'savladati' trogodišnjakinju, a bojale su se i da ne naudi drugog djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U vrtiću s njom nisu mogli izaći na kraj jer je bila opasna za sebe, ali i za druge. Nemam mira ni trenutak, ni vremena za ništa drugo, jer moram stalno gledati u nju - ispričala je mama o Lottie, za koju kaže da će 'u trenu udariti drugo dijete, pretrčati preko prometne ceste ili se popeti na prozorsku dasku'.

Njeno je ponašanje, tvrdi mama, toliko loše da je bila prisiljena dati otkaz, kako bi se brinula samo o njoj. Objasnila je i da Lottie prelazi preko ceste ne gledajući, penje se na namještaj i psuje, bez obzira što joj se kaže i koliko ju se kažnjava i upozorava.

- Često govorim riječi koje ne smijem - sama o sebi kaže djevojčica, koju mama mora priječiti da se ne penje na visoku prozorsku dasku jer se boji za nju. 

I ne samo da psuje već, kaže Joanne, 'upire prstom u nju i prijeti joj'.

- Ona točno zna što radi. Kad imate dijete koje je toliko neposlušno, mislite samo: 'Što ja krivo radim?'. A dok se suprug vrati kući s posla, ja sam već jako pod stresom i iscrpljena od brige o njoj - kaže, i dodaje kako stalno brine da se djevojčica ne ozljedi. 

Nakon što je bolje upoznala trogodišnjakinju, psihologinja Antrobus se u razgovoru s majkom također složila da bi Lottie, ako se nastavi tako ponašati, lako jednog dana mogla ozlijediti sebe ili nekog drugog.

No primijetila je i koliko curica uživa u pažnji i reakcijama koju dobiva od odraslih, pa je savjetovala Joanne da joj naglašava da ju gleda, te da joj pruži sigurno okruženje za istraživanje i igru.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje