Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mama otkrila lagani i brzi trik za čišćenje masnih ventilatora

Mame na Facebooku u grupi 'Mums Who Clean' objavljuju savjete o čišćenju i vođenju kućanstva, a jedna je napisla da 'sve očisti sa četiri sastojka koja uvijek ima kod kuće'

Kad čistimo, možemo zanemariti neke dijelove kuće ili stana, pogotovo one manje ili skrivene, pa tako ugrađeni plastični ventilatori često mogu biti puni masnoće koju bi se satima trebalo strugati da se očisti.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

No jedna je Austrijanka u Facebook grupi 'Mums Who Clean', objavila 'recept' kako ih očistiti s minimalno truda i uz minimalno vremena.

OPREZ NAKON ZIME Pripazite na ovih pet stvari i proljetna vožnja bit će ugodnija

Nakon što je ventilator skinula sa zida, isprala ga je u kipućoj vodi da ukloni nekoliko slojeva masti i prljavštine. Nakon toga ga je umočila u širu posudu punu tople vode, u koju je ubacila i dvije tablete za pranje posuđa i ostavila da se namače pola sata. Nakon toga je s četkom nježno izribala ostatak prljavštine, nakon čega je izgledao kao nov.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Na ideju je došla nakon što je druga članica opisala kako čisti ladicu za deterdžent veš mašine, s četiri 'sastojka' koja uvijek ima kod kuće - bijelim octom, sredstvom za pranje suđa, sodom bikarbonom i starom četkicom za zube. Kako je objasnila, ako joj ladica ostane prljava ni veš ne bude potpuno čist. 

TEŠKO IM JE ODOLJETI: Žene rođene u znaku Škorpiona su mamac za muškarce, ali ovaj znak ih premašuje

Komentari (11)
  • Nikako ne kužim šta je tako čarobno u staroj četkici za zube, nalazi se u svakom ovakvom "receptu". A nigdje se ne spominju vrijedne ručice.

    26. 3. 2019,   10:05
  • Pa to je za Nobelovu.

    26. 3. 2019,   09:33
  • Skineš ventilator i baciš ga u vodu, ali nemoj ga slučajno odspajati sa struje jer se onda neće očistiti

    26. 3. 2019,   09:31