Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mame isprobale: Kako mrlje od vina ukloniti sa bijele odjeće...

Mlijeko 'uvjerava' crno vino da se apsorbira u njegovu masnoću umjesto u odjeću. Zato je ovaj trik učinkovitiji što je postotak masnoće u mlijeku veći. Ipak, treba oprati i u perilici

Većina ljudi je primijetila da kad god odjenemo nešto bijele boje, čini se kao da privlači mrlje. A ono čemu bijela odjeća ne može odoljeti je često i proliveno crno vino. No tim je tvrdoglavim flekama doskočila jedna grupa majki iz Australije koje su na društvenim mrežama podijelile kako zauvijek ukloniti crno vino s bijele odjeće. A riječ je o proizvodu koji svi imaju doma - mlijeku. 

- Odjeću s mrljom od vina namačite u mlijeku dok mrlja ne nestane, a zatim ju jednom operite u perilici da ode i miris mlijeka - napisala je jedna mama koja je trik isprobala na svojoj bijeloj haljini. Dodala je kako je važno da se namače dok mrlja skroz ne nestane. 

Naime mlijeko djeluje kao otapalo jer u sebi sadrži i kiselinu i bazu, kojoj su glavni sastojci voda, soli i masnoća.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters A kako kažu na stranici 'Wide Open Eats', mlijeko 'uvjerava' crno vino da se apsorbira u njegovu masnoću umjesto u odjeću. Zato je ovaj trik učinkovitiji što je postotak masnoće u mlijeku veći. 

PAŽNJA! Ove stvari morate imati u svom autu tijekom zimskih putovanja

Ipak, trebalo bi ga koristiti samo na odjeći koja se nakon toga lako može oprati u perilici rublja. Ako ga iskušate na npr. tepihu, mrlja od mlijeka se može usmrdjeti pa čak i upljesniviti ako ju dobro ne isperete. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Jedna je majka spomenula da mlijeko djeluje i na mrlje od bijelog vina, a druga je preporučila da, ako ne budete zadovoljni s ovim trikom, napravite pastu od sode bikarbone i njome istrljate mrlju na odjeći koju ćete onda oprati u perilici. 

VIDI OVO! HOROSKOP: Ovnovima će biti romantično, Rakovi su partijaneri, a kako ćete Vi dočekati Novu godinu?

Komentari (10)
  • Treba isprobati, meni treba savjet s čime očistiti mrlje od bućinog ulja...s čim god sam probala ne ide..

    1. 1. 2019,   09:56
  • Bijelo vino cisti crno -dokazano

    2. 1. 2019,   05:22
  • fleke od crnog vina se najbolje čiste sa bijelim vinom,ali odmah čim nastane dok je vlažna fleka...sve padne ne ostane ni trunčica crvene boje...

    1. 1. 2019,   11:43