Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mame zaratile zbog čokolade: Djeci potajno jedemo slatkiše

None Foto: Fotolia 3

Majka je na forumu Mumsnet napisala kako potajno jede čokoladice svoje djevojčice jer smatra da ih je dobila previše za Uskrs. Mnoge majke su je napale i nazvale kradljivicom

Kada je riječ o odgojnim metodama, gotovo svaka majka imat će drugačiji pristup. Zbog toga često izbijaju rasprave na forumima o roditeljstvu, a jedna od aktualnih tema na Mumsnetu ovih dana bila je jedenje i takozvana krađa čokoladnih jaja.

Naime, žena koja se predstavila pod imenom ChocolateEverywhere ispričala je kako je njezina trogodišnja kći do sada dobila sedam čokoladnih jaja, nekoliko zečića i razne druge slatkiše. Dodala je da će malena za vikend dobiti još barem sedam čokoladica od očeve obitelji.

Mother with kids paint Easter eggs | Autor: Anna Omelchenko Foto: Anna Omelchenko

- Ne smeta mi malo čokolade ili šaka bombona, ali mislim da je 14 jaja previše za tako malo dijete. Je li nerazumno potajno pojesti njezine slatkiše? Neke od njih ću iskoristiti i za kolače - napisala je majka, a drugi forumaši su je napali.

Prva majka napisala joj je da je sebična i kako nije lijepo pojesti darove svog djeteta.

PA TO JE ČOKOLASTIČNO! Ukusna i zdrava: Čokolada koja čuva srce, mozak i krvne žile

- Može te biti sram. To je dobila od obitelji i njezino je. Ako želiš svoje čokolade, kupi si ih - napisala je prva majka.

Druga je savjetovala da pokuša objasniti djevojčici da je to previše slatkiša za nju. Dodala je neka pita malenu za dopuštenje. Treća majka otišla je korak dalje i optužila ženu koja je postavila pitanje za razvijanje zdravstvenih problema kod djeteta.

- Zbog tebe bi djevojčica mogla imati poremećaj u prehrani. Prejedat će se da te preduhitri jer joj kradeš čokoladice - napisala je treća majka.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

No, bilo je i onih koji su se složili da tako malenom djetetu nije lako objasniti da je prevelika doza čokolade štetna za nju i kako bi trebalo sakriti ili pojesti slatkiše. Neke majke rekle su da to rade već godinama.

- Moji imaju deset godina i još jedem njihove čokolade. Ne vidim problem u tome - glasio je jedan od takvih komentara.

Što vi mislite o toj temi? Svoje mišljenje podijelite s nama u komentarima.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Komentari (18)
  • Ako smatraju da imaju previše slatkiša mogle su podijeliti s onima koji nemaju ništa....

    21. 4. 2019,   12:04
  • Ajme kakve gluposti..!!?? Kradja..? Svasta. Ajde da vidim onu koja ce malom djetetu objasniti da nije dobro pojesti puno cokolade i koja ce dobiti doopustenje od nerazumnog klinca da podijele slatkise. Pazi ovo: treba traziti dopustenje.!!! Ja cu svisnuti...

    21. 4. 2019,   11:50
  • Ako me ne preduhitre :)) za ono sto smatram da je visak maknem sa strane i dam drugi dan. btw. suprug je taj koji “krade” slatkiše ali i nadoknadi novim tako da uopće ne vidim problem u tome

    21. 4. 2019,   13:39