Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Manje tegoba u menopauzi uz prirodne pripravke

None Foto: PR fotografije 2

Vrlo neugodni mogu biti simptomi klimakterija i menopauze, a tijelo možete u ravnotežu vratiti potpuno prirodnim pripravcima koji reguliraju hormone u tijelu

Menopauza je, završetak plodnosti i novi period u životu žene, koji obično nastupa nakon 50. godine. Za mnoge je konačan ulazak u menopauzu pravi odmor jer su jedva “preživjele” razdoblje koje je prethodilo - klimakterij. Promjene vezane uz menopauzu ne događaju se odjednom i najčešće im prethodi razdoblje perimenopauze od par godina. Ulazak žene u menopauzu najčešće se događa oko 50. godine života, no vrlo je individualan i može se dogoditi i ranije, ali i kasnije. 

Simptomi menopauze i perimenopauze

Tijelo žene se u perimenopauzi i menopauzi susreće s novim izazovima. Češće su infekcije urogenitalnog sustava, javlja se suhoća rodnice, može se pojaviti pojačana dlakavost, koža i kosa postaju tanje i suše, a žene su podložnije nastanku osteoporoze i srčanih oboljenja. Jedni od najpoznatijih simptoma menopauze su svakako naleti vrućine, takozvani valunzi, koji se mogu pojaviti bilo kada popraćeni znojenjem i ponekad glavoboljom. Valunzi mogu stvoriti neugodnu situaciju na radnom mjestu ili u društvu. Psihološki simptomi također nisu zanemarivi i žena se može naći u stanju depresije i anksioznosti koje mogu dovesti do problema sa spavanjem. 

Prirodna pomoć 

Iako je sama menopauza neizbježan biološki proces, postoje određeni prirodni dodaci prehrani za  pomoć ženama da ipak lakše prebrode to razdoblje i da se smanje neugodni simptomi. Jedan od najboljih prirodnih preparata je ekstrakt livadne djeteline bogat fitoestrogenima koji oponašaju hormone u tijelu i smanjuje menopauzalne nelagode. 

Resveratrol i zeleni čaj

U kontekstu pomoći kod smanjivanja neugodnih simptoma potrebno je spomenuti i zeleni čaj te resveratrol koji svojim snažnim antioksidativnim djelovanjem pomaže organizmu. Resveratrol je najpoznatiji po tome što je jedan od sastojaka iz crnog vina kojemu se pripisuje velik broj dobrobiti koje povremeno i umjereno konzumiranje crnog vina sa sobom nosi. 

Smanjite umor i iscrpljenost 

U ljekarnama se prodaju Naturafem kapsule hrvatskog proizvođača Pharmoval, a u svom sastavu sadrže vrijedni prirodni ekstrakt livadne djeteline koji doprinosi smanjenju menopauzalnih nelagoda.  Naturafem sastav je obogaćen resveratrolom i  ekstraktom zelenog čaja. Osim toga proizvod sadrži i vitamin B6 te pantotensku kiselinu čiji je doprinos vrlo važan jer sudjeluju u hormonskim aktivnostima u organizmu. 

Direktnu narudžbu uz dostavu na kućnu adresu možete napraviti OVDJE!

Više zdravstvenih tema, čestih tegoba i njihovih rješenja pronađite u specijalu Zdravlje za cijelu obitelj.