Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Marijo (81) ne miruje: On rola, igra ping-pong i vozi motocikl

Marijo (81) ne miruje: On rola, igra ping-pong i vozi motocikl

Oduvijek radim od 0 do 24, kaže vitalni Splićanin i odaje recept za dug i zdrav život: ‘Ne bi trebalo jesti nakon 18 sati, važno je izbjegavati šećer i baviti se sportom’

VIDEO

On je vjerojatno najvitalniji 81-godišnjak u Hrvatskoj. Popis aktivnosti Marija Sivića je impresivan. Vlasnik je tvrtke za restauraciju strojeva te se dvaput mjesečno zaputi svojim kombijem u Italiju i prijeđe po dvije i pol tisuće kilometara.

U slobodno vrijeme igra stolni tenis, balote, rola, vozi motocikl i vježba na spravama, a u mlađim danima igrao je tenis, košarku, rukomet... I to uspješno, jer dnevni boravak mu je pun pokala i trofeja s raznih sportova, najviše iz tenisa.

Pokretanje videa...

00:59

A u garaži - stol za stolni tenis. Izmijenili smo nekoliko poena, bilo je neizvjesno, ali barba Marijo kreće se kao mladić. Pojasnio je i u čemu je tajna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Otkad znam za sebe, pun sam energije, i to 24 sata dnevno, a uz to pokušavam ta 24 sata iskoristiti da odradim što više stvari. Takav sam od devete godine, kad sam napravio metalnu krletku za ptiće te je prodao. Kasnije sam završio Pomorski fakultet u Splitu, plovio kao pomorac, a kad sam otišao u mirovinu, odmah sam otvorio tvrtku.

Marijo Sivic

marijo je objasnio da je cijeli život je u sportu. Igrao je rukomet, košarku i tenis, u kojemu je bio vrhunski rekreativac. Skijao je, jedrio, igrao golf, ronio i rolao... Nije bilo sporta koji nije probao

Tenis je morao ostaviti sa 70 godina zbog koljena, no u najbolja vremena kao rekreativac je jednom u Opatiji pobijedio reprezentativca jednog od najboljih Davis Cup timova tog vremena.

Marijo Sivic

- Danas svaki dan igram ping-pong, balote, vježbam na spravama, rolam, nema odmora - dodaje dok nam u svojem stanu pokazuje niz sprava za vježbanje, trake, ruče, a u sobi ima i stroj koji tjera negativna zračenja. Tijelo svaki dan njeguje s osam krema.

Barba Marijo nam uz smijeh otkriva tajnu vitalnosti i dugovječnosti:

- Recept je jednostavan. Čuli ste ga sto puta, ali evo još jednom. Ne jesti nakon 18 sati, izbjegavati šećer i baviti se sportom. I, naravno, ne piti i pušiti. Tako sam odgojio i svoju djecu, sina i kćer, i ponosan sam na njih, jer su upravo takvi, žive zdravo i bave se sportom. Kafići im nisu na ruti - kaže Marijo koji je posebno ponosan na to, kao i na unuke.

Kako doživjeti stotu: Recepti najstarijih Hrvata za dug život
Kako doživjeti stotu: Recepti najstarijih Hrvata za dug život

On živi sam u kući koju dijeli sa sinom i njegovom obitelji. Tu ga svaki dan posjećuju prijatelji i susjedi, mnogi od njih itekako mlađi od Marija, kako bi zaigrali ping-pong i balote.

Pomorac i poslovođa tijekom života uvijek je posebno bio osjetljiv na one kojima treba pomoć. Ni sam ne zna koliko je novca darovao u dobrotvorne svrhe i ljudima oko sebe.

Marijo Sivic

Barba Marijo je ponosan na stvari koje je postigao u životu jer je, kako kaže, pomogao mnogima te ponosno ističe kako nikad nikoga u poslu nije prevario. A jedan od uzora bio mu je Tito.

- Bio sam Titov pionir i na to sam ponosan. Bio je jedini državnik koji je sve ostavio svojem narodu - zaključuje barba Marijo.

MISTERIOZNA HRVATSKA LJEPOTICA: Na Instagramu je prati milijun ljudi, objavljuje provokativne fotke, ali nitko ne zna tko je

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise