Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Maska od bundeve hrani, a od brusnica čisti začepljene pore

Maska od bundeve hrani, a od brusnica čisti začepljene pore
1

Ljepota iz kuhinje: Voće i povrće prepuno vitamina, minerala i antioksidansa njeguje kožu iznutra, ali i izvana kao antiage tretman, maska za čišćenje ili hidratizaciju

VIDEO

Domaće maske za lice koje sadrže vitamin C imaju isti učinak na kožu kao i puno skuplje farmaceutske verzije krema, a voće i povrće u hladnjaku najbolji su prirodni izvor baze za vašu masku.

Maska od brusnica za problematičnu kožu

Brusnice sadrže kemijske spojeve koji imaju efekt pilinga na kožu, čiste začepljene pore i uklanjaju mrtve stanice. Masku na lice treba nanijeti dva puta na mjesec.

Upute: Pomiješate jednu šalicu svježih brusnica, jednu šalicu crnog ili bijelog grožđa bez koštica, jednu vrećicu želatine u prahu te blenderom izmiksajte na srednjoj brzini 20-ak sekundi. Dobivenu smjesu pokrijte folijom te stavite u hladnjak 45 minuta da se zgusne. Izvadite iz hladnjaka i nakon 10 minuta namažite masku na čistu i suhu kožu, a pritom izbjegnite područje oko očiju. Nakon 15 minuta isperite masku mlakom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maska od bundeve hrani kožu ususret zimi

Bundeve su krcate antioksidansima te vitaminima A i C, saveznicima lijepe kože. 

Upute: Izmiješate dvije šalice mesa bundeve, dodajte četiri žličice jogurta i četiri žličice meda. Sve zajedno izmiksajte u sokovniku ili blenderu jednu minutu te nakon toga odmah nanesite na lice. Ostavite masku da djeluje 10 minuta te isperite mlakom vodom.

Maska od jogurta zaglađuje kožu 

Gusti jogurt, a najbolje onaj grčki, idealni su za zaglađivanje te čišćenje kože od mitesera.

Upute: Pomiješate jednu šalicu grčkog jogurta s dvije do tri kapi maslinovog ili bademovog ulja. Promiješajte žlicom te uz pomoć kista nanesite na lice i ostavite 20 do 30 minuta. Nakon toga isperite lice hladnom vodom i ručnikom tapkajte da se osuši bez trljanja.

Maska od smeđeg šećera za piling

Prirodna zrnca u smeđem šećeru pomažu u uklanjanju mrtvih stanica, a maska se preporučuje svim tipovima kože.

Upute: Stavite pola šalice smeđeg šećera u mlinac za kavu kako bi ga dodatno usitnio. Nakon toga pomiješajte šećer s tri žličice maslinova ulja i prstohvat muškatnog oraščića. Namočite lice te kružnim pokretima utrljavajte smjesu u kožu, a nakon tri minute isperite.

Idealni pilinzi prema tipu kože: Suha traži blage, masna jače

Koža lica otkriva vaše prave godine: Riješite kviz i saznajte

Mini vodič: Kako izbjeći kožne reakcije na beauty proizvode?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno