Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

Masturbacija u braku je zdrava: Željet ćete seks još više i češće

Masturbacija u braku je zdrava: Željet ćete seks još više i češće

Masturbiranje u vezi ili braku često nosi etiketu zabranjenog zadovoljstva ali zapravo je jednostavan put do veće seksualne želje, boljeg zdravlja i života s manje stresa

VIDEO

Dugogodišnje veze i brakovi mogu biti ispunjeni ljubavi i poštovanjem, ali nije rijetkost da nedostaje početne strasti i uzbuđenja. Tu nastupa masturbacija kao odličan alat za podizanje seksualnog apetita. Stručnjaci su složni - što se više seksate, više ćete željeti seks. Na isti način djeluje i masturbacija.

- 'Solo akcija' podiže seksualni apetiti i pojačava želju. To vrijedi i za žene i za muškarce. Ako vam treba još razloga za masturbaciju, imajte na umu da ona održava zdravlje reproduktivnih organa - pojašnjava Sadie Allison, autorica knjige 'The Mystery of the Undercover Clitoris'.

Još jedna dobra strana masturbacije je razvijanje mašte. Zaboravite na granice jer u ovom slučaju zaista ne postoje i pozabavite se zabavnim scenarijima. Dozvolite si maštanje i seks će vam uvijek lagano 'plesati' u podsvijesti što se će pozitivno odraziti na vezu ili brak. Allison pojašnjava da maštarije pojačavaju glad za seksom, a fantazije nisu ništa nemoralno ili zabranjeno. S druge strane, one su totalno privatna stvar za koju nitko nikad ne mora znati.

Samozadovoljavanje je vrlo često i pravi spas. Većini je dobro poznata situacija u kojoj jedan partner silno želi seks, dok se drugoj strani baš i ne da. Zašto forsirati seks koji na kraju može biti loš ako doslovno možete uzeti stvari u svoje ruke. Dobra stara masturbacija u tom nam slučaju omogućava shvatiti da ste sami kovači svog zadovoljstva i sreće.

Masturbacija vam može pomoći kod grčeva, stresa i nesanice
Masturbacija vam može pomoći kod grčeva, stresa i nesanice

Ponekad je teško biti ispunjen i sretan uz svakodnevan stres, žurbu i obaveze ali dobra je vijest da samozadovoljavanje briše tragove stresa. Naime, masturbacija potiče proizvodnju endorfina - hormona sreće koji su ključni za dobro raspoloženje. Zato pokažite sami sebi malo ljubavi i zaboravite na naporan dan iza vas.

I dok brišete stres sa malo solo akcije shvatit ćete što vam najviše paše ali i otkriti dodire koji vam ne pružaju zadovoljstvo. Naoružajte se tim znanjem i prenesite ga partneru da biste zajedno još više uživali u seksu.

- Imajte na umu da se tijelo mijenja s godinama, pa se i vaše seksualne želje mogu promijeniti. Još jedan razlog zašto je masturbacija u braku super stvar - savjetuje Sadie Allison.

Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam
Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam

I na kraju ne zaboravite da masturbacija nije varanje. Veza ili brak nisu zatvarač mašte, što znači da će vam drugi ljudi i dalje biti atraktivni i da nikada nećete doći u iskušenje. Samozadovoljavanje se još jednom predstavlja kao izvrsno rješenje problema, jer ćete zadovoljiti svoje seksi maštarije te istovremeno održati vatru u braku. Dvije muhe jednim udarcem.

U PAR MINUTA PRETVORILA SE U LJEPOTICU: 'Izgledaš potpuno neprepoznatljivo, kako je ovo moguće?'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju