Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

'Med se slaže s tjesteninom i mesom, a dodaje se na kraju'

'Med se slaže s tjesteninom i mesom, a dodaje se na kraju'

Za slana je jela idealan med blažeg okusa, poput lipova i bagremova kojih se dodaje tek žličica, kaže chef Josip Janjić i otkriva recept za fantastična pačja prsa u umaku od meda

VIDEO

Med se odlično slaže s tjesteninom, ali i s mesnim jelima te morskim plodovima, tvrdi chef Josip Janjić iz konobe 2. peron.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

- Med i meso se vole, isto kao i med te domaća tjestenina s orasima. Med se može koristiti u nebrojeno slatkih i slanih recepata, a u kombinaciji s kozicama također pruža neodoljiv zalogaj - tvrdi chef.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naglašava da je sve stvar osobnog ukusa, ali i doziranja meda kao slatkog motiva slanom jelu. Jedan od savjeta za pripremu delicija s medom uključuje i to da se koristi med blažeg okusa, poput bagremova ili onoga od lipe, a i livadski med ulazi u tu kombinaciju.

'Šećer' na kraju

- Med se uvijek dodaje na kraju pripreme jela, jer tad ne gubi svoja ljekovita svojstva, a hrana je ukusnija. Također je važno ne stavljati previše meda u slana jela, kako ne bi bila preslatka. Tek žlica–dvije dovoljne su za potpuni užitak za nepce. Osim toga, ako kuhate, primjerice, svježe ocijeđeni sok od naranče i jabuka te dodate u to malo meda, to postaje baza za brojna jela i sve je brže gotovo - rekao je chef povodom 3. dana mednih delicija, gastronomske ponude jela s pčelinjim proizvodima u ugostiteljskim objektima na području turističke zajednice središnje Istre.

Novi kulinarski trend: Kuhaju povrće i ribu u perilici za suđe
Novi kulinarski trend: Kuhaju povrće i ribu u perilici za suđe

Manifestacija traje sve do kraja ovoga mjeseca, a brojni ugostitelji nude razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.

Sezonska blaga

Osam konoba i agroturizama sudjeluje ove godine s brojnim kreativnim jelima na bazi meda, a među njima je i konoba 2. peron, smještena u Cerovlju kraj Pazina. Cerovlje svoj razvoj najviše duguje gradnji željezničke pruge, pa vlasnici kažu da je upravo od tuda i naziv 2. peron, sigurne stanice za nezaboravni gastronomski užitak.

Ono si što jedeš: Ljubitelji ljute hrane više se seksaju i putuju
Ono si što jedeš: Ljubitelji ljute hrane više se seksaju i putuju

- Naša kuhinja je prilagođena godišnjim dobima, a unutrašnjost Istre prepuna je domaćih namirnica - vrganja, šparoga, tartufa, domaćeg pršuta, sira, skute, maslinova ulja, a tu je upravo i domaći med iz Cerovlja - rekli su nam vlasnici tog obiteljskog restorana, Armando i Mariela Lušetić.

Pačja prsa u umaku od istarskog muškata, meda i naranče

SASTOJCI: 200 g pačjih prsa, 100 g krumpira, 50 g tikvica, 50 g meda, 0,5 dl muškata

SASTOJCI: Pačja prsa pecite u tavi tri minute sa svake strane. Izvadite sa strane i narežite na ploške. Za prilog skuhajte krumpir i tikvice, usitnite štapnim mikserom i zapecite 4-5 minuta u pećnici na 250 stupnjeva. Napravite umak od soka naranče, meda i muškata, reducirajte ga i njime prelijte pečena pačja prsa.

S NJIMA TREBA OPREZNO: Ovi horoskopski znakovi su najviše frustrirani, bolje im se nemojte zamjeriti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno