Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Meditiraju i vježbaju jogu da bi bili policajci s dobrom karmom

None Foto: Facebook

Policajci u Kanadi meditiraju u budističkom hramu, a u SAD-u uz meditaciju prakticiraju i jogu. Pozivaju ostale policijske uprave diljem zemlje da slijede njihov primjer

Grupa policajaca meditirala je prekriženih nogu i zatvorenih očiju u West End budističkom hramu i centru za meditaciju u kanadskom gradu Mississauga. Uz to su poslušali predavanje o buđenju svijesti i o budističkoj filozofiji. Kroz meditaciju ih je vodio redovnik Bhante Saranapala kojeg zovu urbanim budistom. Policajci kažu kako rade vrlo stresan posao i duhovna podrška pomaže im da se nose sa svime što dožive. To im daje mir, piše Mysterious Universe.

Foto: Facebook/RNK Sladorana

Ne meditiraju samo policajci u Kanadi već i u SAD-u. Profesor Richard Davidson sa Sveučilišta Wisconsin lani je u gradu Madiosn za tamošnju policiju organizirao satove meditacije. Također, policijski poručnik Richard Goerling iz Oregona okrenuo se jogi i meditaciji 2013. godine kako bi bio smireniji i bolje obavljao svoj posao. Pozvao je policijske uprave diljem zemlje da organiziraju obuku i predavanja za svoje službenike kako bi postali policajci s dobrom karmom.

Foto: Facebook/RNK Sladorana

- Policajci pate jer su pod jako velikim stresom. Taj posao je težak i zna izazvati agresivno ponašanje kod policajaca jer izgube kontrolu i na terenu donose pogrešne odluke. Meni je meditacija i joga jako pomogla, a pomaže i dalje - kazao je Goerling i dodao kako je nedavno dobio potporu Nacionalnog instituta za zdravlje da istraži učinkovitost meditacije za policajce, uključujući i kako ona utječe na pristranost i stres.

Foto: Facebook/RNK Sladorana

- Volim govoriti policajcima kako meditacija zapravo nije ništa više nego taktičko disanje. Naš život je ubrzan, stalno jurimo negdje pod sirenama, a meditacija nas uči kako ublažiti stres koji se javlja u tim situacijama. Ja počnem duboko disati dok jurim u policijskom automobilu. Tako sam dolaskom na mjesto događaja puno više više fokusiran, angažiran i vještiji u rješavanju problema. U stanju sam jasnije shvatiti što se događa - ispričao je za kuow.org.

Pogledajte video o policajcima iz Oregona koji prakticiraju jogu:

Komentari (9)
  • bokte ova kanada je pukla totalno..

    22. 4. 2016,   12:41
  • sigurno ne rade sve to što radni naša policija,,, čast izuzecima

    22. 4. 2016,   13:03
  • sta su budisti?

    22. 4. 2016,   12:06