Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Michelle Pfeiffer već 10 godina ne koristi kupovne parfeme

Zbog straha da ne ugroze svoje zdravlje Michelle Pfeiffer i njena djeca prestala su koristiti parfeme. Ubrzo ju je to potaknulo da izbaci svoju liniju ekološki prihvatljivih mirisa

Američka glumica Michelle Pfeiffer (60) prije deset godina se odrekla parfema, no nedostajali su joj pa je odlučila izbaciti svoju liniju parfema Henry Rose po imenima svoje djece.

Nakon što je Michelle otkrila da parfemi sadrže supstance opasne po zdravlje, odlučila je prestati ih koristiti zajedno sa svojom djecom. To ju je potaknulo da sama pokrene svoj posao i tako je kreirala parfeme bez štetnih sastojaka koji su javno dostupni, a potvrdila ih je i grupacija Environmental Working Group.

OTROVNI KOKTEL Oprez sa šminkom! Od šljokica možete dobiti alergiju na hranu

Ipak, trebalo joj je dosta vremena da ostvari svoj naum jer mnogo tvrtki kojima se Michelle obratila nisu željele javno objaviti sve sastojke koji se nalaze u parfemima.

Fotolia NIJE KOMPLICIRANO Evo kako se prave parfemi od prirodnih sastojaka, pokušajte

- Zato sam odustala jer mi nije bilo ugodno staviti svoje ime ili lice na nešto što ni sama ne bih nosila - tvrdi Michelle. Linija njenih parfema je i za žene i za muškarce, a sadrži nekoliko stotina sastojaka za pet različitih mirisa. Pakiranje parfema ekološki je prihvatljivo, odnosno rađeno je od NEO-Infinite stakla koje se kasnije može u potpunosti reciklirati. Poklopci za zatvaranje parfema izrađeni su od soje, a vanjsko pakiranje od biorazgradivog papira. Cijena parfema je 790 kuna, a mogu se naručiti u Hrvatsku preko službene stranice.

NIJE KRIVA CAMILLA? Pravi razlog razvoda princeze Diane i Charlesa šokirao javnost

Komentari (6)
  • Parfeme ne koristim ni ja vec nekoliko godina ali ne jer su stetni vec me udara u glavu. Ranije mi nije smetalo ali zadnjih godina da. Najljepsi miris je miris svjezine i cistoce nakon tusiranja pa nek kaze tko sta hoce.

    16. 4. 2019,   09:19
  • Najljepša žena na kugli zemaljskoj!

    16. 4. 2019,   08:10
  • Bas mi je drago to cuti, za ljude s Asthmom ovo je korak napred.

    16. 4. 2019,   09:18